Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schreuders elf: kies jij voor ervaring of talent in bekerduel met Den Bosch?

Alfred Schreuder kampte op bezoek bij NEC (1-1) met heel wat griepgevallen in zijn selectie. Veel tijd om te herstellen is er echter niet, want woensdag wacht in de strijd om de KNVB-beker alweer het uitduel met FC Den Bosch. Kies je voor ervaring of talent?

09 januari 2023 - 16:28
Jonkies 1200
Geef jij de jeugd een kans? © AFC Ajax

Het is een interessante vraag nu Ajax aantreedt tegen de nummer zestien van de Keuken Kampioen Divisie. Vaak grijpen de trainers van Ajax dit soort bekerpotjes aan om de jeugd een kans te geven in de hoofdmacht. Zo maakten vorig jaar Youri Regeer, Amourricho van Axel Dongen en Kristian Hlynsson hun officiële debuut tijdens het treffen met BVV Barendrecht.

Tijdens het uitduel met NEC zat de bank van Ajax al vol met jeugdige pareltjes. Door een griepgolf binnen de spelersgroep behoorden Silvano Vos, Olivier Aertssen, Jaydon Banel, Jorrel Hato, Kian Fitz-Jim en Christian Rasmussen allemaal tot de wedstrijdselectie. De laatste twee werd zelfs een invalbeurt gegund.

Het lijkt een kleine stap naar meer speelminuten voor deze talenten. Misschien al wel tijdens het bekerduel met Den Bosch. Tegelijkertijd staat de druk er bij Ajax vol op. Al vier eredivisiewedstrijden op rij werd er niet meer gewonnen. Een goed resultaat in de beker is dan ook bittere noodzaak.

De vraag is nu welke spelers Ajax naar de volgende ronde moeten schieten. In Nijmegen ontbraken Steven Berghuis, Steven Bergwijn, Mohammed Kudus en Florian Grillitsch. Of het viertal tijdig fit is, moet blijken. Maar gun jij hen in dat geval ook een basisplaats? Of is het tijd voor de jonkies zich te bewijzen?

We zijn in ieder geval benieuwd naar jouw strijdplan! Kies je voor spelers die zich reeds hebben bewezen of ben je juist benieuwd naar de aanwas vanaf De Toekomst? Het is een keuze waar Schreuder uiteindelijk een klap op moet geven, maar jij kunt hem wel alvast van een stukje ongevraagd advies voorzien.

Tijd om aan de slag te gaan. Open onze Ajax Life-app of download deze wanneer je dat nog niet hebt gedaan. Klik daarna op het tabblad ‘de tribune’, selecteer het duel met Den Bosch en creëer een succesvol team. We zijn benieuwd welke keuzes je maakt!

Denk je een winnend elftal te hebben samengesteld? Mooi, dan is het zaak om jouw opstelling op socials te knallen, voorzien van #schreuderself. Eens zien wat je medesupporters er allemaal van vinden. Succes!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >