Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schreuder over vertrek Blind: ‘Andere keuzes hebben proces misschien versneld’

Ondanks een lange winterstop, waren het in aanloop naar de competitiehervatting roerige Ajaxweken. Vooral het pijnlijke vertrek van Daley Blind deed veel stof opwaaien. Alfred Schreuder reageert.

06 januari 2023 - 16:06
Schreuderblind800
Emmen-uit bleek Blinds laatste duel in het Ajaxshirt. © Pro Shots

Ondanks dat we als buitenwacht nog steeds het volledige verhaal rond Blind niet kennen, voelt het allemaal nogal wrang. Een contract wordt in ieder geval niet zomaar ontbonden. Toch kwamen alle partijen overeen dat dit de beste optie was. De verdediger vertrok door de zijdeur, om vervolgens een contract te tekenen bij Bayern München.

Het hele verhaal horen we vast nog wel keer, maar in aanloop naar NEC-uit was het eerst de beurt aan Schreuder om te reageren op de situatie. “Er is een keuze gemaakt. Daley heeft ergens om gevraagd. De club is met hem in gesprek gegaan. Dat heeft geresulteerd in een hele mooie transfer. Voor hem is dat prima. Uiteindelijk gaat het daar om.”

Aanbevolen
Berghuis groot vraagteken voor NEC-uit, ook Taylor niet okselfris

Tja, daar worden we nog niet veel wijzer van. De grote vraag is vooral: was de relatie tussen speler en trainer dusdanig verstoord dat een vertrek de enige mogelijkheid was? Schreuder: “Daar moeten we helemaal tussenuit blijven. De laatste weken voor de winterstop heb ik andere keuzes gemaakt. Dat heeft het proces misschien versneld.”

Dan was er nog het verhaal over een appje. Schreuder zou Blind – in tegenstelling tot de andere WK-gangers – geen succes hebben gewenst. “Ik heb iedereen op de zondag na FC Emmen-uit succes gewenst in de kleedkamer. Daar zat Daley ook bij. Daarna heb ik hem niet meer gezien. We hadden een normale band. Met wie ik verder allemaal app, is aan mij.”

Luister naar Ajax Life Podcast over Rulli en NEC-uit!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >