Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Rulli: zonder mokken van een zomers penthouse naar een vochtige kelder

Natuurlijk heb ik speciaal gelet op Ajax’ nieuwe doelman, tijdens het druilerige potje KNVB-bekervoetbal tegen FC Den Bosch (0-2). De Argentijn Gerónimo Rulli was vooraf door Alfred Schreuder bijgepraat over de mooiste club van de wereld. Opeens stond hij met slagregens en gure wind op de kunstgrassprieten van De Vliert.

13 januari 2023 - 11:13
Rulli Dboaja 1200
Rulli debuteert met korte mouwen. © Pro Shots

‘Wat gaat er nu door je heen?’ Deze vraag is ongeveer een doodzonde voor elke journalist. Toch had Hans Kraay jr. – ESPN’er van dienst –  deze vraag best mogen stellen aan Gerónimo Rulli. De kersvers wereldkampioen had namelijk ruim negentig minuten de tijd gehad om zich te beseffen waar hij was terechtgekomen.

In een zeer zonnig geel Corendon-achtig keeperstenue kwam Rulli met een brede glimlach het veld op voor de aftrap. Korte mouwtjes, volledig passend bij het Zuid-Spaanse klimaat van z’n vorige club Villarreal. Ook de temperatuur van het gewonnen WK in Qatar zat nog in de vezels van de Argentijnse goalie. Hij stak daarmee positief af tegen de ietwat bleke Ajacieden, die al weken onder een loodgrijs wolkendek trainen en spelen.

Ondanks dat het meer ‘Remko Pasveer-weer’ was, kreeg de eerste winteraankoop van Schreuder de voorkeur onder de lat. Wat meteen opviel: hij voetbalt ijzig kalm mee en passt met precisie en de juiste snelheid ballen in. Echt bijzonder. Geen moment in paniek, tranquilo, tranquilo, no pasa nada. Rulli weet wat hij doet.

De temperatuur van het gewonnen WK in Qatar zat nog in de vezels van de Argentijnse goalie.

Ook bij hoge ballen en corners oogde hij zelfverzekerd. Dat is fijn, omdat dit juist een achilleshiel is van het huidige wat wankele Ajax. Wankel, inderdaad. Debuteren met Owen Wijndal, Jorge Sánchez en Calvin Bassey voor je neus – allen hopeloos zoekend naar de juiste vorm – da’s niet gemakkelijk.

Als een blij ei verscheen de dertigjarige Rulli na afloop voor de camera van ESPN. “Een geweldige avond.” Na het compliment van Kraay jr. over hoe hij met hoge ballen omgaat, zei Rulli met droge humor ‘dat hij z’n handen mag gebruiken en dus moet helpen’. Prima. Z’n enthousiasme voor Ajax is serieus hartverwarmend en oprecht, iets wat we als supporters in de boze Twitter-stormen rond onze club volledig zijn kwijtgeraakt.

“Ik probeer rust uit te stralen naar mijn teamgenoten. Ik kan niet wachten op een volle Johan Cruijff Arena,” meldde Rulli. Die lach gaat niet meer van z’n gezicht. Hij weet: het Ajaxstadion is mijn podium, daar moet ik het laten zien zaterdag tegen FC Twente. Hij is namelijk niet gekomen én niet gemaakt voor een donkere, vochtige kelder in Den Bosch.

Aanbevolen
Rulli kijkt uit naar spelen in volle Johan Cruijff Arena

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >