Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gorter hard op weg naar Schotland voor huurperiode bij Aberdeen

Jay Gorter is hard op weg naar Aberdeen FC. Als de 22-jarige doelman de medische keuring succesvol doorstaat, wordt hij voor de rest van het seizoen verhuurd aan de Schotse club. Ondertussen verlengt hij zijn contract bij Ajax met één jaar.

29 januari 2023 - 13:51
Gorter Verhuur 1200
Gorter kan in Schotland meer minuten maken. © Pro Shots

Met dat nieuws pakken ESPN, het Algemeen Dagblad en De Telegraaf uit. Gorter had in de zomer goede papieren om dit seizoen de eerste doelman van Ajax te worden, maar hij werd keihard afgerekend op een tegenvallend optreden in de strijd om de Johan Cruijffschaal. Gorter ging tegen PSV tweemaal opzichtig in de fout, waarna Alfred Schreuder nooit meer een beroep op hem deed.

Remko Pasveer keerde terug onder de lat en inmiddels is winteraanwinst Gerónimo Rulli de nieuwe nummer één in het Amsterdamse doel. Aangezien Maarten Stekelenburg ook nog tot de selectie behoort, is het zicht op speeltijd voor Gorter flink vertroebeld. In Schotland mag hij nu hopelijk meer minuten gaan maken.

Aberdeen is de huidige nummer zeven in de Schotse competitie en kan wel een kwaliteitsinjectie onder de lat gebruiken. De club kreeg dit seizoen namelijk al 43 treffers om de oren. Het meest van alle clubs in Schotland.

Gorter kwam in de zomer van 2021 over van Go Ahead Eagles. Omdat Ajax een definitief vertrek niet ziet zitten, wordt het contract van de doelman met één jaar verlengd, tot de zomer van 2026.

Aanbevolen
Drie dingen die je moet weten over Excelsior - Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >