Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van der Sar geeft zichzelf geen voldoende voor afgelopen jaar

Edwin van der Sar is kritisch op zijn eigen functioneren in het afgelopen jaar. De algemeen directeur geeft zichzelf geen voldoende. Of hij op basis daarvan zijn conclusies moet trekken? Dat is volgens hem ‘aan andere mensen’.

07 februari 2023 - 10:57
Vdsarvoldoende800
Van der Sar steekt de hand in eigen boezem. © Pro Shots

Van der Sar schoof maandag bij Rondo aan voor een uitgebreid gesprek over alle gebeurtenissen in het afgelopen jaar. Hij geeft toe dat het niet zijn favoriete hobby is om in de media te verschijnen, maar verwijt zichzelf niet onzichtbaar te zijn geweest in roerige Ajaxtijden.

“Het wordt wel eens tegen je gehouden, dat je niet altijd zichtbaar bent. Dat vind ik totale onzin,” zo stelt Van der Sar. “Uiteindelijk bepaal je zelf wat je doet. De allerbelangrijkste barometer vind ik mijn collega-directieleden, de Raad van Commissarissen, het personeel en de supporters waar je een continue relatie mee hebt.”

Toch is de algemeen directeur ook kritisch op zichzelf. Niet alleen over zijn eigen functioneren, maar ook op zijn mediaoptredens. “Nadat we afscheid namen van Alfred Schreuder, waren de interviews die ik bij de NOS en ESPN deed prima, maar ik had de persconferentie anders moeten insteken. Ik had gewoon m’n eigen verhaal moeten doen.” 

Aanbevolen
Van der Sar wil binnen twee maanden duidelijkheid over nieuwe TD

Als we moeten opsommen wat er het afgelopen jaar allemaal is gebeurd bij Ajax, kom je uit op een hele waslijst. De fouten die zijn gemaakt, kun je natuurlijk niet alleen op het conto van Van der Sar schrijven, maar de oud-doelman weet dat je in zijn functie wel eindverantwoordelijk bent. Hij steekt dan ook de hand in eigen boezem. 

“Het is een intensief en enorm zwaar jaar geweest. Je krijgt te maken met dingen waarvan je nooit had gedacht ermee te moeten dealen. Ik geef mezelf in ieder geval geen voldoende voor het afgelopen jaar. Er zijn een aantal vlakken waarvan je denkt: daar had je het beter moeten doen.”

Een van de dingen die Van der Sar zichzelf aanrekent, is de pijnlijke manier waarop Daley Blind vertrok. De algemeen directeur erkent dat het kind van de club een fraaier afscheid had verdiend. “Dat is een aspect wat de club en Daley enorm veel pijn heeft gedaan. Dat had zeker anders gemoeten.”

Of Van der Sar zijn conclusies moet trekken na alle gebeurtenissen van het afgelopen jaar? Dat is volgens hem ‘aan andere mensen’. Hij kijkt liever vooruit. “Als je twee keer wint, is het lek niet gelijk boven, maar het geeft de wereld wel een ander kleurtje. Er is nog genoeg om voor te strijden,” besluit hij.

Aanbevolen
Vragenvuur: stel jouw vraag aan Timber!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >