Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Oproep: vertel ons je Ajaxverhalen uit de gouden jaren zeventig!

De hossende wit-rood-witte massa op de tribunes van Wembley in Londen, de gezonde rivaliteit tussen Inter- en Ajaxsupporters in De Kuip, de trip naar de finale in Belgrado... We zijn op zoek naar jullie belevenissen in 1971, 1972 en 1973!

20 februari 2023 - 11:40
Oproepajacieden701200
Jullie waren in 1972 sowieso in De Kuip! © SV Ajax / Guus de Jong

Eigenlijk best bijzonder dat er nog maar amper verhalen en foto’s zijn verschenen over de duizenden Ajaxsupporters die onze club begin jaren zeventig achterna reisden. De goals van Dick van Dijk, Arie Haan, Johan Cruijff en Johnny Rep zijn vanuit alle hoeken en perspectieven beschreven en gedocumenteerd. Maar over de tijd, het geld en de moeite die de aanhang toen in hun club stak, is nog niet veel te vinden.

Daar gaan we wat aan doen. We zijn hard op zoek naar Ajacieden die uit eerste hand kunnen vertellen over hun Europese avonden en avonturen in de gouden jaren zeventig. En dan niet alleen van de finales tegen Panathinaikos, Internazionale en Juventus, maar ook van de duels in de rondes daarvoor.

Was je dus bij een van de Europese duels tegen pak ‘m beet Nendori Tirana, Atlético Madrid, Benfica of CSKA Sofia? Had je de mazzel bij een van de finales te zijn geweest? Heb je mooie verhalen over thuis voor de zwart-wittelevisie naar Ajax kijken? Heb je een oom, opa, tante of verre neef die erbij was of zelfs het veld op is gerend? Neem dan contact met ons op!

Wat moet je doen?
Vul onderstaand formulier in door in het kort aan te geven waar je over kunt vertellen. Vink daarbij ook aan of je toffe privéfoto’s van die trip of dat stadionbezoek hebt.

Je kunt het formulier tot en met maandag 6 maart invullen. Supporters met leukste en origineelste inzendingen kunnen rekenen op een belletje of mailtje.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >