Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen: ‘Ik heb de lach gemist bij Ajax’

Ajax won zondag op overtuigende wijze met 0-5 op bezoek bij SC Cambuur. Het is echt veel te vroeg om te roepen dat het lek nu volledig boven is, maar de lach was even terug bij de Ajacieden. Het was Davy Klaassen opgevallen en het stemt de Ajacied vrolijk.

06 februari 2023 - 08:49
Klaassen 1200
Klaassen blijft altijd strijden in wit-rood-wit. © Pro Shots

De televisiecamera’s legden het mooi vast. De gewisselde Owen Wijndal, Kenneth Taylor en Dusan Tadic hadden groot plezier op de bank. De driepunter was veiliggesteld en er was zelfs ruimte om jongens als Jorrel Hato, Kian Fitz-Jim en Youri Regeer binnen de lijnen te brengen. Zuurpruimen zullen zeggen: jongens, het is maar Cambuur... Dat zal best, maar vier weken eerder zou Ajax het veel lastiger hebben gehad in Leeuwarden.

Ajax lijkt weer iets van kleur op de wangen te krijgen. Dat is Klaassen ook zeker niet ontgaan. “Ik zie een positieve vooruitgang sinds de trainerswissel”, klinkt het uit zijn mond voor de draaiende camera van de NOS. “Waar het aan ligt, is moeilijk te zeggen. Maar dat het nu beter gaat, is duidelijk. Ik wil ook weer niet te veel terugkijken. Het is gebeurd en John is nu de trainer. We gaan met z’n allen voor het kampioenschap. We moeten de achterstand die we hebben, proberen in te halen.”

Klaassen kent als geen ander het spreekwoord over die zwaluw en die zomer. Twee zeges achtereen zijn lekker, maar op bezoek bij Excelsior was het ook grote delen van de wedstrijd niet goed. Ondanks de 1-4-zege oogde het – zeker voor rust – broos. “Vorige week waren we nog niet in vorm, maar deze pot tegen Cambuur was een wedstrijd zoals we het willen en zoals we het elke week moeten eisen. We trainen de hele week goed. Ik zie plezier en intensiteit.”

Aanbevolen
Heitinga: ‘Jeugd laten doorstromen zit in het DNA van deze club’

Dat plezier zagen we zondag ook terug aan de andere kant van de Afsluitdijk. Spelvreugde en vrolijkheid. Zelfvertrouwen ook. We gaan er goed op en de spelers duidelijk ook. Klaassen: “Het plezier dat je tegen Cambuur ziet, komt als je intensiteit en goed spel op de mat brengt. Dan gaat iedereen weer lachen. Ik heb die lach gemist en die is weer terug. Dat moet je zo houden met z’n allen.”

“John wil vastigheden creëren in het elftal en de speelwijze, maar ook de intensiteit gaat omhoog”, vertelt Klaassen over de inbreng van Heitinga. De trainer koos in Leeuwarden voor dezelfde elf. Het is noodzakelijk dat de spelers die nu even buiten de boot vallen, zorgen dat ze in die werkwijze meegaan. Brian Brobbey toonde zich daarbij van zijn beste kant. Voor de tweede keer op rij begon hij op de bank. Als invaller trof hij vervolgens tweemaal doel.

We willen niet allemaal zware conclusies trekken, maar we zagen zondag iets van urgentie en beleving bij de spelers. Dat was niet zo lang geleden wel anders. Het geeft moed. Ondertussen drukt Heitinga meteen zijn stempel door dezelfde basisformatie als een week eerder aan te houden. Het gebruiken van zelfopgeleide spelers als invallers is ook fijn, evenals Mohammed Kudus te zien in een rol die hem goed lijkt te liggen.

Voor het moment snappen we goed dat de lach terug is. Hopelijk voor langere tijd.

Aanbevolen
Berghuis: ‘Tadic beste aanvoerder waarmee ik heb samengespeeld’

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >