Godts scoort bij debuut en wint met Jong Ajax van MVV

Jong Ajax won maandag in Amsterdam met 4-2 van MVV. Het was de eerste overwinning van de beloften in 2023. Mika Godts debuteerde in het wit-rood-wit en was meteen trefzeker. De andere treffers kwamen op naam van Kian Fitz-Jim, Francisco Conceição en Jaydon Banel.

20 februari 2023 - 23:04
Godts 1200 (1)
Ajacieden scoren wel vaker bij hun debuut. © Pro Shots

De nieuwe hoofdtrainer Dave Vos zette op De Toekomst twee aanvallers van Ajax 1 op het wedstrijdformulier. Lorenzo Lucca en Conceição begonnen tegen de ploeg uit Maastricht. Nieuwsgierig waren we ook naar aanwinst Godts. De Belgisch jeugdinternational – die onlangs overkwam van KRC Genk – begon op de bank, maar zou eenmaal binnen de lijnen doel treffen.

De jongeling viel na rust in en liet de toeschouwers al snel juichen. Hij scoorde op prachtige wijze zijn eerste doelpunt in het shirt van zijn nieuwe werkgever. Hij dribbelde kundig over de helft van MVV en schoot vervolgens koel raak. Daarmee bracht hij Jong Ajax op een 3-1-voorsprong.

De ploeg van Vos begon sowieso sterk aan de wedstrijd. Fitz-Jim kopte zijn ploeg al na vijf minuten op 1-0 vanuit een scrimmage. De supporters waren nog niet klaar met juichen of Conceição verdubbelde de score. De kleine Portugees trok naar binnen en mikte de bal met links in de korte hoek.

Ook Lucca kreeg kansen om tot scoren te komen, maar tot tweemaal toe wist doelman Romain Matthys de Italiaanse spits van een doelpunt te houden. Vooral zijn tweede redding was een fraaie. Tja, en als je zelf niet scoort, doet de tegenstander dat wel. Uit de allereerste kans was het raak via Sven Blummel: 2-1.

Daarna was het dus de beurt aan invaller Godts om er 3-1 van te maken. Je zou denken: kat in het bakkie. Dat was echter niet zo, want MVV wist toch weer terug te komen tot 3-2. Daar ging zwak defensiewerk van Jong Ajax aan vooraf. De Limburgers gingen vol op jacht naar de gelijkmaker en kregen daar ook kansen toe. Scoren deed MVV echter niet meer.

Jong Ajax deed dat wel via invaller Banel. Hij schoot in blessuretijd de 4-2-eindstand op het scorebord.