Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Brobbey weerspreekt dat hij niet hard genoeg zou werken

Brian Brobbey begon op bezoek bij SC Cambuur op de bank, maar had uiteindelijk een wezenlijk aandeel in de 0-5-zege. Als invaller vond hij tweemaal het net. Na afloop ging hij in op de berichtgeving dat hij niet hard genoeg zou werken.

06 februari 2023 - 09:54
Brobbey 1200 (1)
Met twee treffers laat Brobbey zich gelden als invaller. © Pro Shots

Trainer John Heitinga koos er de afgelopen twee wedstrijden voor om aanvoerder Dusan Tadic in de spits te zetten, terwijl Mohammed Kudus hangend op rechts mag laten zien wat hij waard is. Brobbey moest het zowel in Rotterdam als in Leeuwarden vanaf de bank aanschouwen. Het verhaal ging dat hij reserve was omdat hij ‘niet hard genoeg zou werken’. De spits had het ook meegekregen. Desgevraagd reageerde hij voor de camera van ESPN.

“Dat doet mij niet zoveel. Dat komt van mannen van De Telegraaf die altijd onzin praten. Wel heb ik gesprekken met Alfred Schreuder gehad, waarin hij zei dat ik nog harder kon werken. Hij zei nooit dat ik niet hard werk,” stelt Brobbey op de hem kenwerkende wijze. Op bezoek bij Cambuur sprak hij als invaller met zijn voeten. “Als ik in het veld kom, moet ik mijn best doen en goals maken. Dan maak ik het de trainer vanzelf moeilijk.”

Aanbevolen
Heitinga: ‘Jeugd laten doorstromen zit in het DNA van deze club’

“Ik denk dat ik mezelf wel heb laten zien en ik stap wel blij de bus in,” vertelt de spits, die het uiteraard niet tof vond op de bank te starten. “Je wil natuurlijk vanaf het begin spelen, maar op dit moment probeer ik me gewoon terug te knokken in de basis. Door keihard te werken en belangrijk te zijn voor het team. Het is aan mij om me keihard terug te knokken. Ajax heeft mij teruggehaald voor veel geld, dus ik ben erg blij hier.”

Brobbey liet in ons nieuwste magazine Ajax Life optekenen dat hij vol gaat voor de topscorerstitel in de eredivisie. De twee treffers in het Cambuur Stadion helpen daarbij zeker. De jonge aanvaller staat na zondag op tien treffers en bezet daarmee de tweede plek op de ranglijst. Hij moet alleen Tasos Douvikas nog voor zich dulden. De speler van FC Utrecht vond eenmaal vaker het net.

Aanbevolen
Brobbey over zijn doelen, kritiek en toekomst bij Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >