Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Welke spelers voetbalden zowel voor Ajax als Sparta?

Het is bijna zover! Ajax en Sparta trappen zaterdag af in de Johan Cruijff Arena. Twee ploegen met een rijke historie. Veel voetballers droegen het shirt van beide clubs. Precies daarover gaat deze quiz!

08 december 2023 - 10:13
Quiz 1200
Dit is een prima plaat voor bij deze quiz! © AFC Ajax

Check de foto bij dit stuk en je hebt al twee namen te pakken op de lijst van spelers die zowel in Rotterdam voor Sparta actief waren als in Amsterdam voor Ajax. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer voetballers op die lijst te noteren. En het leuke is: we vragen jou dat te doen!

Jazeker, graaf maar eens flink in de massa onder je hersenpan, want we denken dat we je een onwijs lastige opgave voorschotelen. Natuurlijk, er zijn spelers die je zo opdreunt, maar reken maar dat er veel vakjes lang oningevuld blijven. Zo is er een doelman die voor Ajax slechts één potje in het KNVB-bekertoernooi keepte. Die vergeet je zo.

Aanbevolen
Hoofdrolspelers: Vink scoort bij debuut tegen Sparta en grote Van Basten-show

Let op: we zoeken spelers die officiële minuten in het eerste maakten voor beide clubs. Anwar El Ghazi hoef je dus al niet te proberen, want die haalde het eerste elftal in Rotterdam nooit en werd pas in Amsterdam het mannetje. Dat geldt ook voor de jonkies Jorrel Hato en Ar'jany Martha.

Afijn, dat is allemaal duidelijk. Dan wordt het nu tijd om in actie te komen. We geven je tien minuten bedenktijd.

Succes!

Wordt de quiz niet goed weergegeven? Ververs dan de pagina. Daarmee is het euvel vaak meteen verholpen!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >