Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

SV Ajax: ‘Grootste debacle uit clubgeschiedenis Ajax’

Historisch gênant. Zo mogen we de uitschakeling in het KNVB-bekertoernooi tegen derde divisionist USV Hercules gerust noemen. Namens Supportersvereniging Ajax omschrijft directeur-bestuurder Fabian Nagtzaam de wanvertoning als het grootste debacle uit de clubgeschiedenis.

22 december 2023 - 10:45
Genant 1200
De echte amateurs speelden in het wit-rood-wit. © Pro Shots

“Dit heb ik oprecht nog nooit meegemaakt,” stelt Nagtzaam na de 3-2-nederlaag in Stadion Galgenwaard. “Ik heb het gevoel alsof er een flatgebouw op me is gevallen. Het doet ontzettend veel pijn. Dit kán gewoon niet. Het is allemaal niet fraai. Bob Haarms zij vroeger altijd: ‘We moeten door snuiters’. En dat moeten we nu ook, maar wat een vertoning zeg... Hadden de spelers maar een fractie van de mentaliteit van Bob. Dat zou al veel schelen.”

Het is tranen drogen en scherven bijeenvegen. En dat zijn er nogal wat. De boosheid bij Nagtzaam is een dag later echter nog niet verdwenen. Hij trekt het slecht, de gelatenheid bij de spelers en de apathische houding waarmee ze op het kletsnatte veld stonden. In niks vertegenwoordigden ze waar Ajax normaal gesproken voor staat.

Aanbevolen
Supporters in fotoverslag Hercules-uit ondergaan totale wanvertoning Ajax

“Spelers moeten beseffen dat ze het shirt van Ajax dragen. Ik ben dan ook heel trots op de 325 supporters die afreisden naar Utrecht. Zij probeerden er een overwinning uit te slepen. Onze goedbetaalde profs verloren ondanks die steun van jongens die vandaag weer als bakker of slager aan de slag gaan.”

We zijn benieuwd wat er gedurende de winterstop bij Ajax gaat gebeuren. Telkens als je denkt dat de gifbeker wel een keertje leeg moet zijn, blijkt dit toch niet het geval. Nagtzaam hoopt dat de spelers van Ajax – die vast al op weg zijn naar zonnige oorden – stevig in de spiegel kijken.

“Het is belangrijk dat de spelers en trainers nu bij de kerstboom te rade gaan bij zichzelf. Ze moeten beseffen dat dit niet kan. En dat het vanaf 1 januari 2024 echt anders moet. Maar Ajax staat altijd op. Het is als wuivend riet. Bovenal wil ik nederig blijven en iedereen bij Hercules van harte feliciteren met deze bekeroverwinning. Een volledig terechte zege ook.”

Aanbevolen
Gênant Ajax blameert zich tegen Hercules en dit valt op

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >