Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Akpom: ‘Ik had de bal mee naar huis kunnen nemen…’

Chuba Akpom was na de 3-1-zege op AEK Athene een veelbesproken speler. Hij was op een cruciale avond belangrijk met twee treffers, maar wist ook dat hij er veel meer had moeten maken. Of dat hij beter om zich heen had moeten kijken.

15 december 2023 - 08:59
Akpom 1200
Akpom baalt na het missen van een grote kans. © Pro Shots

Zijn eerste van twee treffers maakte hij al na vijf minuten. Wederom een kopbal en een enorme opsteker voor de ploeg. Het is een beetje zijn handelsmerk. Een vroege voorsprong is altijd lekker, zeker op zo’n spannende Europese avond waarop het moet gebeuren.

Akpom was ook verantwoordelijk voor de 3-1 op aangeven van Ar’jany Martha. Het schot was overigens helemaal niet zo overtuigend, maar de wijze waarop doelman Giorgos Athanasiadis over de bal heen dook, was dat wel. Een flinke blunder. De blijdschap bij de Ajacieden op het veld en de tribunes was er niet minder om.

Vervolgens werd het de grote Akpomshow, maar niet per se op de manier die hij in gedachten had. Zeker drie keer kon hij alleen op de keeper af, al was de weg die hij moest afleggen telkens lang. Het net werd ook niet meer gevonden. Twee keer had hij de bal binnen moeten prikken, één keer had hij moeten afleggen op Tristan Gooijer.

Aanbevolen
Wie kan Ajax loten in tussenronde Conference League?

De Engelsman baalde er zelf overigens nog het meeste van, zo liet hij weten voor de draaiende camera van Veronica. “Ik had die wedstrijdbal mee naar huis kunnen nemen,” refereerde Akpom aan het gegeven dat spelers die een hattrick maken de bal cadeau krijgen.

“Het is frustrerend, want ik train op het afmaken van dit soort kansen. Spitsen houden van doelpunten maken. Soms kun je niet eens slapen als je een kans hebt gemist. Ik ben heel instinctief. Bij de kansen tegen AEK had ik misschien te veel tijd en dacht te lang na of ik links of rechts ging schieten. En ik moest ver rennen, dus misschien was ik een beetje moe aan het einde van de rush.”

John van ’t Schip werd na afloop in de perskamer ook gevraagd naar het moment waarop Akpom op doel schoot, waar afleggen op Gooijer een veel betere optie was geweest. “Ik heb dat zojuist ook tegen hem gezegd. Hij zegt dat hij Tristan echt niet gezien heeft. We laten het hem vrijdag even zien op de beelden.”

Toch is de trainer te spreken over de inbreng van Akpom. “Hij is er wel weer bij en brengt ons op voorsprong. Hij komt steeds in situaties waarin hij kan scoren. Hij is 28 jaar en niet gewend aan de manier waarop Ajax graag speelt. Daarin is hij aan het leren. Maar Akpom is wel heel gevaarlijk voorin. Hij is goed voor goals, maar tegen AEK had hij er inderdaad nog een aantal kunnen maken. Het waren identieke situaties. Dat weet hij zelf ook.”

Aanbevolen
Van ’t Schip na zege op AEK: ‘Elftal provisorisch in elkaar geknutseld’

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >