Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax blijft puntloos na nipte nederlaag tegen De Graafschap

De Graafschap kwam maandag op bezoek in Amsterdam en vertrok met een zuinige 2-1-overwinning. Kristian Hlynsson bracht tien minuten voor tijd de spanning nog terug, maar het was niet genoeg voor een punt of meer.

22 augustus 2023 - 08:04
Jong Ajax 1200
Godts kon zich niet onderscheiden. © Pro Shots

Met de nederlaag heeft Jong Ajax precies nul punten na twee competitierondes in de Keuken Kampioen Divisie. Het verloor een week eerder immers nog met 4-1 op bezoek bij het gedegradeerde FC Groningen.

De ploeg van Dave Vos kreeg het eerste tegendoelpunt al vroeg om de oren. De Graafschapaanvaller Basar Önal was er als de kippen bij een lage voorzet vanaf de rechterflank resoluut achter doelman Charlie Setford te schuiven.

De ploeg uit Doetinchem vond de voorsprong wel lekker en liet het initiatief vervolgens aan de jonge spelers uit Amsterdam. Er volgden wel afstandsschoten van Jaydon Banel en Gabriel Misehouy, maar die misten net de precisie. Ook Silvano Vos waagde een poging van grote afstand, maar raakte de bal niet zoals hij dat zelf graag had gezien.

Aanbevolen
Sutalo mag zich Ajacied noemen: ‘Wat een geweldig gevoel is dit’

Na rust moest De Graafschapdoelman Mees Bakker wel in actie komen op pogingen van Misehouy en Hlynsson. De treffer viel echter aan de andere kant. De Sloveen David Flakus Bosilj zette de 0-2 op het scorebord. Hij was trefzeker via de paal.

Het was positief dat Jong Ajax niet opgaf. Zonder heel overtuigend voor de dag te komen, bleef de ploeg proberen een resultaat neer te zetten. Tien minuten voor tijd reageerde Hlynsson uitstekend op een fraaie dieptepass en verschalkte Bakker. Het was een prima doelpunt van de jonge IJslander, maar gescoord werd er vervolgens niet meer.

Jong Ajax mag vrijdag op bezoek bij SC Cambuur. De aftrap is dan om 20.00 uur.

Aanbevolen
Mislintat: ‘Sutalo is een echte leider en baas achterin’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >