Jong Ajax trekt tegen VVV-Venlo wel aan langste eind

Waar Jong Ajax maandag nog in de slotfase werd geveld door een penalty, daar sleepte het in Venlo zelf drie punten uit het vuur door vanaf elf meter te scoren. Op bezoek bij VVV werd met 1-0 gewonnen, dankzij een rake strafschop van Kristian Hlynsson.

29 april 2023 - 08:50
Vvvjaj800
Hlynsson was in Venlo de gevierde man. © Pro Shots

Dave Vos kon in Limburg niet beschikken over de geschorste Silvano Vos. In De Koel stond sowieso een iets andere formatie op het veld, met veel jongens uit Ajax onder 18 op de bank. Stanis Idumbo Muzambo kreeg voor het eerst een basisplaats, terwijl Oualid Agougil en David Kalokoh later op de avond hun debuut maakten.

Dat gebeurde niet voordat Christian Rasmussen de eerste kans van de wedstrijd achter zijn naam noteerde. Jong Ajax was gedurende de eerste helft overduidelijk de betere ploeg. VVV kwam er nauwelijks aan te pas. Toch kwamen de talenten amper tot uitgespeelde kansen. Hlynsson en Patrickson Delgado waren met schoten van buiten de zestien het dichtst bij de openingstreffer.

Aanbevolen
Welke Ajacieden speelden ooit een bekerfinale tegen PSV?

Na rust leefde de wedstrijd op. Ook de thuisploeg drong meer aan. Zo zorgde een fout in de Amsterdamse opbouw bijna voor een achterstand, maar het schot vloog net over het doel van Tom de Graaff, die even later in actie moest komen op schoten van Levi Smans en Robin Lathouwers.

Op een kopbal op de paal van Rasmussen na, kwam Jong Ajax net als in de eerste helft nauwelijks tot kansen. Het duel leek op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen, totdat Ar'Jany Martha in de vijandelijke zestien werd gevloerd. Hlynsson mocht in de 83ste minuut aanleggen vanaf elf meter en schoof de bal koeltjes binnen. Zo gingen de drie punten alsnog mee terug naar Amsterdam.