Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Welke Ajacieden speelden tijdens laatste tweeluik met Rangers FC?

We stevenen volop af op de Champions League-opener tegen Rangers FC. De laatste keer dat Ajax de Schotten op het hoogste podium trof, was in seizoen 1996/1997. Ajax won thuis met 4-1 en op Ibrox met 0-1. Welke Ajacieden kwamen in actie?

06 september 2022 - 09:21
Dani 1200
Het thuisduel was de wedstrijd van Dani. © AFC Ajax

Het laatste seizoen van Louis van Gaal als Ajaxtrainer was voor supporters een emotionele achtbaan. Van sfeer in De Meer naar onwennigheid van de toen nog Amsterdam Arena. Van goed gras naar werkelijk dramatisch gras. Topspelers vertrokken. Zij die bleven, waren veelal geblesseerd.

Het werd een seizoen van uitersten. Onze club liep flinke deuken op. Toch waren er op het hoogste podium nog uitschieters. Tweemaal winst op Rangers, de vreugdetranen van Ronald de Boer op bezoek bij Grashoppers en een heroïsche avond in het inmiddels gesloopte Estadio Vicente Calderón van Atlético Madrid. Ajax haalde zowaar de halve finale van de Champions League.

Aanbevolen
De Boer: ‘Met die 4-1 tegen Rangers lieten we zien het nog te kunnen’

Rangers werd dus tweemaal verslagen. Op de foto hierboven zien we Dani, die avond spelend met Carvalho op de rug. Hij scoorde tweemaal in het thuisduel. Welke andere Ajacieden maakten in het tweeluik met Rangers minuten? Dat is de vraag die voorligt. In deze quiz krijg je zes minuten de tijd om de juiste namen in te kloppen.

Wordt de quiz niet meteen goed weergegeven? Vernieuw dan de pagina. Meestal is het probleem dan verholpen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >