Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: Lukoki en Ebecilio stelen show bij huldiging in 2012

Ajax werd in seizoen 2011/2012 kampioen, thuis tegen VVV-Venlo. Een dag na de 2-0-zege vond de huldiging plaats naast de Johan Cruijff Arena. Jody Lukoki en Lorenzo Ebecilio stalen destijds de show, zoals Dusan Tadic dat jaren later zou doen.

22 september 2022 - 14:04

We herinneren ons allemaal hoe Tadic in 2019 op het Museumplein stond te hossen. De aanvoerder gooide er op ‘zijn’ liedje uitstekende moves uit, terwijl hij de schaal omarmde en liefhad.

Een illuster duo ging Tadic acht jaar eerder al voor. Het zijn bijna vergeten beelden. Misschien zelfs wel volstrekt vergeten beelden. Gelukkig bleef bovenstaande video van AT5 via YouTube bewaard.

We zien hoe Ebecilio en Lukoki de boel opzwepen. Ebecilio is compleet in zijn element en gooit de ene na de andere dansmove eruit. Elastieken beentjes hoor! De ons veel te vroeg ontvallen Lukoki zien we ook lekker in de huldiging zitten. Hij bewaart het beste voor het laatst, zijn ploeggenoten in lachen barstend achterlatend.

Spelers als Daley Blind, Jan Vertonghen en Kolbeinn Sigthórsson kijken vooral toe en filmen wat er gebeurt. Laat het betere feest- en voetenwerk maar aan anderen over!

Aanbevolen
Unieke beelden: het origineel van... Ajax zingt Shaffy!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >