Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Taylor: ‘Het helpt dat we hier met heel veel Ajacieden zijn’

En weer maakte een product uit de Amsterdamse jeugdopleiding zijn debuut in het Nederlands elftal. Kenneth Taylor viel donderdag een kwartier voor tijd in tegen Polen en stapte met een 0-2-zege van het veld.

23 september 2022 - 10:12
Taylor 1200 (1)
Van Gaal was tevreden over de invalbeurt van Taylor. © Pro Shots

De twintigjarige Ajacied viel in voor ploegmaatje Steven Berghuis. Hij ging uit voorzorg naar de kant wegens pijn in de onderrug. Hopelijk valt het allemaal mee, al leek Louis van Gaal niet te verwachten dat Berghuis het duel met België haalt. Ook wij zien Berghuis vooral graag fit terug in Amsterdam.

De klachten bij Berghuis zorgden wel voor het debuut van Taylor. De middenvelder vertelde aan Voetbal International dat hij niet had gerekend op een invalbeurt. “De bondscoach vertelde me dat ik klaar moest zijn voor als er iemand geblesseerd zou raken en toevallig gebeurde dat. Toen Steven last kreeg van zijn rug, wist ik wel dat ik erin zou komen.”

De zenuwen gierden niet door het lijf van Taylor. Niet zo gek, met zoveel bekenden om hem heen. “Eigenlijk was ik niet echt zenuwachtig. Iedereen heeft me heel goed opgevangen, ze zijn allemaal aardig en behulpzaam. En het helpt dat we hier met heel veel Ajacieden zijn.”

Aanbevolen
Pasveer en Taylor debuteren bij zege Oranje op Polen

De kop is eraf voor Taylor en wie weet wat er de komende maanden nog meer in het vat zit. Dat is van later zorg. Nu geniet de jongeling vooral en dat is volstrekt logisch. “Ik heb mijn ploeggenoten bedankt. Ik ben ook heel dankbaar voor dit moment, het is een droom die uitkomt. Mijn shirt ga ik inlijsten. Ik heb er al een paar hangen thuis, van mijn debuut bij Ajax, en mijn eerste wedstrijd in de Champions League.”

Van Gaal gaf Taylor wel de nodige instructies tijdens de oefensessies in aanloop naar het duel met Polen. “Tijdens de elf tegen elf op de training speelde ik in het team dat Polen na moest doen. Dan is het lastig om uit te blinken. De bondscoach vindt dat mijn defensieve oriëntatie nog beter kan. Daar werk ik aan, dat is echt wel een verbeterpunt.”

De bondscoach verklaarde na het laatste fluitsignaal tevreden te zijn over het debuut van Taylor. Het volgende Nations League-duel staat voor zondag op de rol. Dan is België in de Johan Cruijff Arena de volgende opponent. Het is in elk geval vertrouwd terrein voor Taylor en wie weet verdubbelt hij meteen zijn interlandaantal.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >