Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Pasveer en Taylor debuteren bij zege Oranje op Polen

In Warschau kwamen donderdag twee jongensdromen uit. Basisklant Remko Pasveer en invaller Kenneth Taylor maakten hun debuut voor Oranje. Nederland won het Nations League-duel in en tegen Polen met 0-2.

22 september 2022 - 22:41
Pasveer 1200 (1)
Pasveer hield zijn doel schoon bij zijn Oranjedebuut. © Pro Shots

De bondscoach had tegenover de NOS een eenvoudige verklaring voor de basisplaats van Pasveer. “Het is niet des Van Gaals om een 38-jarige speler te selecteren, maar hij verdient het wel. We wilden hem verleden jaar al oproepen, maar toen brak hij iets in zijn hand. Hij is net hersteld en heeft bij Ajax laten zien wat hij kan.”

Naast Pasveer zette Louis van Gaal ook Jurriën Timber, Daley Blind en Steven Bergwijn op het wedstrijdformulier. Zo stonden er vier spelers van Ajax aan de aftrap. Daar kwam nummer vijf al na drie minuten (!) spelen bij. Teun Koopmeiners botste na een minuut met Karel Litetty en moest er via een brancard af. Steven Berghuis verving hem.

Dat deed de Ajacied prima! Hij gaf direct een afgemeten voorzet richting tweede paal, waar Blind meer mee moest doen. De goal viel twee minuten later – via een opbouw van 21 passes – tóch. Berghuis schoof de bal naar Memphis Depay, die Denzel Dumfries listig weg stak. Een balletje breed op Cody Gakpo was genoeg voor een wonderschone openingstreffer. Prachtig echt. Of ‘piękny’, zoals ze in Polen zeggen.

Aanbevolen
#Kaartenjacht maandag van start, win tickets voor Ajax - Napoli!

Na de 0-1 kakte het wat in. En Pasveer? Die had tot de rust niet veel te doen. Weinig meer dan een simpel ‘klemvastballetje’. De doelman oogde wel fijn rustig, ook als hij door zijn ploeggenoten in het spel werd betrokken. Van Gaal zal de voetballende kwaliteiten van Pasveer sowieso prettig vinden.

Pasveer had kort na de pauze mazzel dat Arek Milik het vizier te hoog had afgesteld. De oud-Ajaxspits schoot van dichtbij over op een moment dat Nederland door moest zonder de aangeslagen Memphis en de gewisselde Frenkie de Jong.

Even leek het tot dan toe zwakke Polen aan te zetten, maar Bergwijn verdubbelde de Oranjescore. Op aangeven van invaller Vincent Janssen schoof de geboren Amsterdammer de bal beheerst langs Wojciech Szcęsny. Aan de andere kant hield de keeper van Ajax de nul.

Een geweldig moment diende zich een kwartier voor tijd aan. Taylor meldde zich langs de lijn en werd de tweede Ajacied van de avond met een Oranjedebuut. Wie weet wat er voor Taylor en zeker Pasveer – met een WK voetbal in aantocht – nog meer in het vat zit. Schrijven zij snel de nodige pagina’s bij in hun jongensboeken?

Het kan allemaal zomaar!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >