Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schreuders elf: wie posteer jij in de spits tegen Heerenveen?

Nog nauwelijks bekomen van een enerverend Champions League-avondje, gaat zaterdag de bal alweer rollen in de eredivisie. Ajax ontvangt sc Heerenveen in de eigen Johan Cruijff Arena. Je voelt ‘m al aankomen: jij mag weer puzzelen met de opstelling.

09 september 2022 - 14:59
Brobbey Kudus 1200
Twee prima spelers, maar voor wie kies je? © Pro Shots

Wij vonden Ajax tegen Rangers FC best lekker voetballen. Jij ook? Door de vele positiewisselingen in de voorhoede wisten de Schotten soms niet meer wat voor of achter was. Ze werden met name in de eerste helft van het veld geblazen. Een belangrijke rol daarbij was weggelegd voor Mohammed Kudus, die in de spits de voorkeur kreeg boven Brian Brobbey.

Het was een keuze van Schreuder waarmee hij verwarring wilde zaaien. “Als Kudus er tussenin gaat spelen, wie gaat hem dan oppakken? Hij heeft ook het vermogen om weg te draaien,” beargumenteerde de trainer zijn beslissing. Maar wat zijn de gevolgen hiervan voor de aanstaande duels?

Mag Kudus zich tegen Heerenveen opnieuw laten zien als nummer negen of is dit juist een uitstekend potje voor Brobbey? Wellicht hangt het antwoord op die vraag wel samen met de keuzes die je gaat maken richting Liverpool-uit.

Wij zijn in ieder geval erg benieuwd naar je mening. Daarbij richten we ons overigens niet alleen op de spitspositie. We willen ook graag weten hoe je de achterhoede en het middenveld vormgeeft. Er zijn immers genoeg spelers die nadrukkelijk op de deur kloppen en aanspraak maken op speelminuten.

Tijd dus om aan de slag te gaan. Ga naar onze Ajax Life-app of download deze als je dat nog niet hebt gedaan. Surf vervolgens naar het tabblad ‘de tribune’, selecteer het duel met Heerenveen en leef je uit! 

Vergeet daarna niet jouw briljante creatie te delen op socials, voorzien van #schreuderself. Dan hebben we weer wat te discussiëren met elkaar! Als je de app van update voorziet in de App Store of Google Play Store, is vanaf heden ook het derde shirt beschikbaar. Succes!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >