Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Oranje wint nipt van België en ziet Berghuis voor rust uitvallen

Het Nederlands elftal won zondag nipt met 1-0 van België. Daarmee pakt het de groepswinst en een plek in de finaleronde van de Nations League. Als Ajacieden maken we ons vooral zorgen over de fysieke toestand van Steven Berghuis. Hij viel geblesseerd uit.

25 september 2022 - 22:37
Berghuis 1200
Hopelijk vallen de klachten van Berghuis mee... © Pro Shots

Het uitvallen van Berghuis is voor Ajax vervelend nieuws. Tijdens het vorige duel met Polen (0-2-zege) werd de Ajacied al uit voorzorg naar de kant gehaald. Rugklachten speelden hem parten. Precies dat leek tegen de Belgen weer het euvel. Al na een halfuur moest hij eraf.

Daarmee ging het aantal Ajacieden binnen de lijnen van zes naar vijf: Remko Pasveer, Jurriën Timber, Daley Blind, Davy Klaassen en Steven Bergwijn. Zij stonden eveneens in de basis. Los van het uitvallen van Berghuis gebeurde er voor rust weinig noemenswaardig. Het publiek in de Johan Cruijff Arena had vast op meer gehoopt.

Kenneth Taylor mocht meteen na de pauze invallen. Hij verdubbelde daarmee – net als Pasveer – zijn interlandaantal. Op de bank hoopten Brian Brobbey en Devyne Rensch eveneens op een rol van betekenis.

Aanbevolen
#Kaartenjacht maandag van start, win tickets voor Ajax - Napoli!

Pasveer toonde na een uur waarom hij onder de lat stond. Amadou Onana dook op bij de tweede paal en nam de Ajaxkeeper onder vuur. Die had echter een uitstekende reflex in huis! Nederland speelde een moeizaam potje, maar kwam een kwartier voor tijd wél op voorsprong. Virgil van Dijk kopte de bal vanuit een hoekschop tegen de touwen.

Het gaf Nederland kortstondig vleugels. Een minuut na de treffer deed Bergwijn de netten trillen. Een aantal toeschouwers dacht aan een doelpunt, maar de bal ging hard in het zijnet. Ook een minuut voor tijd was de aanvaller van Ajax kansrijk na een pass van Blind. En in de blessuretijd opnieuw.

Pasveer kwam in de allerlaatste seconden met de schrik vrij. Hij zag een Belgische omhaal op de kruising uiteen spatten. Het venijn zat 'm in de staart, maar gescoord werd er niet meer.

Wij hopen vooral dat de blessure van Berghuis meevalt.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >