Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Meestervoorspeller Donny onthult zijn geheim in de SV Ajax Poule!

Nee, hij heeft thuis geen glazen bol in de kast staan. Toch is de 34-jarige Donny Faijdherbe onze maandwinnaar van de SV Ajax Poule. Met het goed voorspellen van een rits eredivisiewedstrijden won hij twee kaartjes voor Ajax - sc Heerenveen. Wat is zijn geheim?

Door Jordy Haak
02 september 2022 - 09:10
Donny 1200
Een duimpje van én voor Donny! © Donny Faijdherbe

“Ik denk dat je een beetje geluk moet hebben, maar dat het ook helpt om de ontwikkelingen in het voetbalwereldje goed te volgen,” vertelt de maandwinnaar van augustus. Donny is al een paar jaar lid van Supportersvereniging Ajax en speelt ook al meerdere seizoenen mee met onze poule.

Hij houdt er wel van om zijn licht te laten schijnen over de wedstrijden van het aankomende voetbalweekeinde. Het gaat Donny wat ver om zichzelf te omschrijven als een echte kenner, maar hij doet wel zijn best om op de hoogte te blijven van al het laatste voetbalnieuws. “Mijn vriendin merkt terecht op dat ik soms zelfs ’s nachts de voetbalwebsites afstruin,” vertelt hij lachend. “Dan lig ik op bed en lees ik nog even de laatste berichten.”

Of dat hem ook heeft geholpen bij het juist voorspellen van de afgelopen wedstrijden in de SV Ajax Poule, durft Donny niet te zeggen. “Maar het is wel nuttig als je weet wat er speelt. Zijn er bijvoorbeeld veel blessures of schorsingen bij een ploeg? Soms zie ik de opstelling van een club en besluit ik op het laatste moment mijn voorspelling te wijzigen. Ze zeggen vaak dat je bij je eerste ingeving moet blijven, maar dat gaat niet altijd op.”

In de SV Ajax Poule moet je van goeden huize komen. Je voorspelt namelijk niet alleen de wedstrijden van ons eigen cluppie, maar ook overige eredivisiepotjes. Iedereen kan gratis meedoen. Plezier gegarandeerd! En als lid van SV Ajax maak je bovendien kans op toffe prijzen.

Aanbevolen
Speel ook deze maand weer mee met onze SV Ajax Poule!

“Het is echt heel leuk om mee te doen,” spoort Donny zijn medesupporters aan. “Het brengt een stukje extra spanning en je kijkt ook met een ander oog naar de overige eredivisiepotjes. Het is immers toch leuk om punten te scoren.”

Voor de duels van Ajax hebben we wel een extraatje. Zo kun je een speler aanwijzen van wie jij doelpunten verwacht. Daarmee vallen bonuspunten te verdienen. Donny sloeg daarmee een grote slag om zijn eerste plekkie op de ranglijst veilig te stellen. “Ik gokte op doelpunten van Steven Bergwijn tegen FC Groningen. Hij maakte er drie, dus dat tikte lekker aan!”

Het leverde hem uiteindelijk de eerste plaats in de maand augustus op. En daarmee twee kaarten voor de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. “Ik doe al een paar jaar mee, maar dit is de eerste keer dat ik win. Meestal eindig ik een beetje in de middenmoot. Ik ben er heel blij mee, want ik ben al een tijdje niet meer naar de Johan Cruijff Arena geweest,” vervolgt Donny.

“Dat komt ook door de coronaperiode. Daarvoor ging ik vrij regelmatig met mijn broer en vrienden. Naar Ajax - Heerenveen neem ik mijn vriendin mee. Zij is eveneens voetbalfan en ook voor haar is het alweer langer geleden dat ze een wedstrijd bezocht. Dit wordt de eerste keer dat we samen naar Ajax gaan, dus de prijs komt goed terecht!”

Denk jij beter te kunnen presteren dan Donny? Schrijf je dan ook in voor onze SV Ajax Poule! Het is gratis en je kunt meteen meespelen voor de maand september. Ook is het handig om onze app te downloaden. Dus hup, aan de slag!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >