Magallán met rood van veld in verloren oefenpot Ajax

De blik van veel voetballiefhebbers is deze week gericht op het interlandvoetbal, maar ondertussen werkte Ajax op De Toekomst een oefenduel af met FC Utrecht. Het resultaat? Een 2-1-nederlaag en een rode kaart voor Lisandro Magallán.

20 september 2022 - 14:36
Magallan 1200
Magallán maakt de wedstrijd niet vol. © AFC Ajax

Niet alle oefenpotjes zijn altijd noemenswaardig, maar ditmaal sprongen toch een aantal opvallende zaken in het oog. Zo incasseerde de ploeg van Alfred Schreuder wederom een tegengoal in de blessuretijd van de eerste helft. Wanneer zagen we dat eerder…?

Tsja, tegen AZ ging het afgelopen weekeinde al mis en de reserves trokken die lijn dus naadloos door. Schreuder gebruikte de interlandperiode om een aantal spelers aan het werk te zien, die tot op heden minder in actie kwamen. Zo waren er onder meer basisplaatsen voor Lucas Ocampos en Lorenzo Lucca.

Laatstgenoemde bracht Ajax in het eerste bedrijf op een 1-0-voorsprong, maar de gasten uit de Domstad kwamen nog voor rust langszij. Luuk Brouwers kopte raak, waarna het op slag van rust zelfs 1-2 werd. Rick Meijssen liep de bal uit een vrije trap bij de tweede paal binnen.

Aanbevolen
‘Die ouwe’ blijft onverminderd populair

Positief is dat Owen Wijndal na een aantal weken blessureleed weer in actie kwam. Hij maakte de negentig minuten vol en lijkt dus klaar voor de hervatting van de eredivisie na de interlandbreak. Ook Florian Grillitsch, die hersteld is van een lichte kwetsuur, mocht aan de bak.

Qua score veranderde er na rust niets meer. Het meest opvallende moment? Magallán mocht vroegtijdig douchen. Hij had al geel op zak, toen hij halverwege de tweede helft in een opstootje belandde met voormalig Ajacied Amin Younes. Ook in een oefenpotje levert dat een gele kaart op en dus besloot Ajax het duel met tien man binnen de lijnen.