Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Liverpool - Ajax gaat door ondanks overlijden Koningin Elizabeth

Reislustige Ajacieden kunnen opgelucht ademhalen, want het Champions League-duel op Anfield tussen Liverpool en Ajax gaat ‘gewoon’ door. Het duel wordt op dinsdag 13 september om 20.00 uur lokale tijd gespeeld.

11 september 2022 - 18:46
Liverpool Ajax 1200
Eindelijk met z'n allen naar Anfield. © Pro Shots

Door het overlijden van Koningin Elizabeth treden er in Groot-Brittannië de nodige protocollen in werking. De Britse regering liet in een statement echter weten dat sportwedstrijden niet hoeven wijken wegens de periode van nationale rouw. Wel ging er een streep door speelronde 7 van de Premier League. Dat besloten de clubs in goed onderling overleg.

Liverpool kreeg daarmee wat extra adempauze richting de krachtmeting met Ajax. The Reds moesten in eigen stadion aantreden tegen Wolverhampton, maar dat duel wordt verplaatst. Ajax won zaterdag ondertussen eenvoudig met 5-0 van sc Heerenveen. De Engelse club plaatste zondag een tweet waaruit blijkt dat het duel met Ajax zonder wijzigingen doorgaat.

Aanbevolen
Info over omwisselen en training kijken richting Liverpool-uit

In de Champions League wordt dus ‘gewoon’ gevoetbald, al is het duel tussen Rangers FC en Napoli naar de woensdag gegaan. Dat alles had te maken met een tekort aan politie. Italiaanse supporters zijn ook niet welkom. Gelukkig kunnen wij Ajacieden gewoon afreizen.

De regering doet rondom de Champions League-duels suggesties om de overleden koningin te eren. “Als blijk van respect – en in overeenstemming met de toon van nationale rouw – kunnen organisatoren een periode van stilte houden en/of het volkslied spelen aan het begin van evenementen of sportwedstrijden. Ook kunnen spelers rouwbanden dragen,” zo lezen we in The Guardian.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >