Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Gouwe ouwe: Ajax bestormt hitlijsten met meezinger

We gaan even terug in de tijd. Om precies te zijn naar het seizoen 1992/1993. Nee, Ajax werd destijds geen kampioen. Vanwaar dan dit tekstje? Nou, er werd wel een inmiddels nostalgisch Ajaxliedje uitgebracht, waarmee de toenmalige selectie de hitlijsten bestormde.

23 september 2022 - 09:09

Het is soms best leuk rond te neuzen in de krochten van het internet. Daar stuit je nogal eens op filmpjes die de mondhoeken doen opkrullen. Van die pareltjes die voor een gegarandeerd ‘oja-momentje’ zorgen. In die categorie scharen we ook het liedje ‘Ajax is Oké’.

Gaat er al een belletje rinkelen? De Ajaxselectie kroop in het seizoen 1992/1993 namelijk achter de zangmicrofoon. Dat lees je goed. In de opnamestudio werden de stembanden van mannen als Edwin van der Sar, Jari Litmanen, Dennis Bergkamp, Edgar Davids en de gebroeders De Boer eens goed uitgetest.

Het leverde een kek nummer op, waarvan de songtekst bij menig Ajacied nog in het geheugen gegrift staat. ‘A J A X, de rest die doet ons niks!’ Of het een succes was? Het nummer raasde de Top 40 binnen. Sterker nog, het stond zelfs gedurende een week op de zesde plaats van deze toonaangevende hitlijst.

Aanbevolen
Toffe beelden: bevlogen radiocommentaar bij veroveren derde ster

Of de mannen goed konden zingen, mag je vooral even zelf beoordelen. Voetballend kon het beter, want Feyenoord werd dat jaar kampioen. Aan de andere kant kunnen we ook stellen dat het nummertje als een soort doping werkte. Een jaar later veroverde Ajax namelijk wel de landstitel.

Gelukkig is de audio op YouTube prima bewaard gebleven. Er zijn bovendien nog wat aardige kiekjes uit die tijd aan het filmpje toegevoegd. Lekker even kijken. Én meezingen natuurlijk!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >