Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schuurs vervolgt voetballeven in Serie A bij Torino

Perr Schuurs (22) sluit de deuren van de Johan Cruijff Arena achter zich, om die in Stadion Grande Torino weer te openen. De verdediger vervolgt zijn carrière in de Serie A bij Torino.

18 augustus 2022 - 20:06
Schuurs 1200
Het ga je goed, Perr! © Pro Shots

Schuurs viel tegen FC Groningen (6-1) nog wel kortstondig in. Het bleken zijn laatste acties als Ajacied. De nog altijd jonge centrale verdediger werd in 2018 opgepikt bij Fortuna Sittard als grote belofte voor de toekomst. Hij sprak zelf de wens uit de opvolger van Matthijs de Ligt te worden.

Zo ver zou het nooit komen. Een aantal keer leek Schuurs de stap te gaan maken, maar te vaak waren er ook foutjes. Zijn misschien wel beste wedstrijd namens Ajax speelde hij in 2019 op bezoek bij Lille (0-2) in de Champions League. Toen was hij de rots in de branding die Ajax graag veel vaker in hem had willen zien.

Schuurs werd echter vooral de ideale bankzitter, want niet hij maar Jurriën Timber werd de natuurlijke opvolger van De Ligt. Timber kwam, zag en overwon. De immer sympathieke Schuurs zag het gebeuren en was realistisch genoeg om te beseffen dat hij hier weinig tegen kon inbrengen. Hij bleef voor Ajax altijd zijn stinkende best doen en stond er als de trainers een beroep op hem deden.

Aanbevolen
Timber stelt Ajacieden gerust met contractverlenging

De nieuwe werkgever van Schuurs is voor ons Ajacieden natuurlijk geen onbekende. Integendeel! Ajax won in 1992 de finale van de Uefa Cup ten koste van Torino. Over twee duels (2-2 in Italië en 0-0 in Amsterdam) boekte Ajax een fraai Europees succes onder leiding van Louis van Gaal.

De tweede club uit Turijn maakt voor de overgang van Schuurs een vast bedrag van negen miljoen euro over aan Ajax. Via vrij te spelen bonussen kan het bedrag oplopen tot 11,3 miljoen euro. Schuurs – die klaar was met het dode spoor waarop hij verkeerde – kwam eerder al persoonlijk rond met zijn nieuwe club.

We wensen Schuurs het allerbeste op het hoogste Italiaanse niveau en bedanken hem voor zijn inzet voor ons aller Ajax. Hij leverde als Ajacied een bijdrage aan drie landstitels, een Johan Cruijffschaal en een KNVB-beker. Wie weet gaan we hem het komende seizoen nog wel eens missen bij schorsingen en blessures.

Het ga je goed, Perrrrr!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >