Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schreuders elf: welke Ajacieden laat jij het eredivisieseizoen aftrappen?

Het is zover! De eredivisie gaat weer van start. Dat betekent dat ook het puzzelen met de opstelling weer kan beginnen. Ajax opent het bal zaterdag om 16.30 uur met een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Welke elf spelers stuur jij het veld in?

05 augustus 2022 - 12:06
Pasveer Gorter 1200
De keepers zijn een veelbesproken onderwerp. © AFC Ajax

Heb je het zeezout inmiddels afgespoeld en de badslippers netjes opgeborgen? De vakantie is voorbij, want de bal gaat weer rollen om het echie! Het is tijd om Ajax te kijken. Maar ook als je nog lekker op je strandlaken ligt te bakken in de zon, hebben we leuk nieuws. Er kan namelijk weer ouderwets worden gepuzzeld met de opstelling.

Voor de seizoensopener zijn best wat lastige keuzes te maken. Zo ontbreken Calvin Bassey en Edson Álvarez beiden door een schorsing. We zijn daarom erg benieuwd welke namen jij in de verdediging en op het middenveld posteert. De voorhoede is minstens net zo interessant, want daar zijn smaken te over.

Het meest lastige dilemma? De positie onder de lat. Na de foutjes van Jay Gorter in de strijd om de Johan Cruijffschaal was de kritiek niet mals. Op het wereldwijde web zijn de meningen nogal verdeeld. Moet je een keeper vertrouwen geven en voor langere tijd verzekeren van zijn plek of geniet de rust die Remko Pasveer uitstraalt momenteel de voorkeur?

Nou, dat soort vraagstukken moeten dus worden opgelost. Tijd om aan de slag te gaan! Ga naar onze Ajax Life-app of download deze als je dat nog niet hebt gedaan. Surf vervolgens naar het tabblad ‘de tribune’, selecteer het duel met Fortuna Sittard en leef je uit!

Vergeet daarna niet om jouw briljante creatie te delen op socials, voorzien van #schreuderself. We gokken zomaar dat jouw opstelling voor een stukje discussie zorgt. En precies dat vinden we leuk. Succes!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >