Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schreuder hint op basisplaatsen voor Tadic, Brobbey en Pasveer

Alfred Schreuder wilde op de persconferentie in aanloop naar het duel met FC Groningen niet prijsgeven welke spelers er zondag aan de aftrap verschijnen. Toch lijkt uit zijn woorden op te maken dat Dusan Tadic, Brian Brobbey en Remko Pasveer in de basis starten.

12 augustus 2022 - 15:17
Scheuder 1200
Schreuder heeft veel smaken waar hij uit kan kiezen. © AFC Ajax

“Dat gaan jullie zondag zien,” was het herhaaldelijke antwoord van de oefenmeester bij vragen over zijn opstelling. Maar wie tussen de regels door las, kon het strijdplan aardig uittekenen. Schreuder sprak immers lovend over de tactiek tegen Fortuna Sittard in de tweede helft. Aan alles proefde je dat dit voor de oefenmeester naar meer smaakt.

Op de vraag of Dusan Tadic net iets meer krediet heeft opgebouwd, volgde een antwoord dat nog iets meer duidelijk maakte. “Natuurlijk heeft Dusan krediet opgebouwd in de afgelopen jaren, maar ook hij moet presteren. In de eerste helft tegen Fortuna voetbalden we niet goed. Dat gold ook voor Tadic. Ik had hem kunnen wisselen, maar je kijkt wat het beste is voor de tweede helft. Ik heb besloten hem achter Brobbey te zetten. Dat is uitstekend verlopen. Hij heeft ook weer een assist gegeven.”

Schreuder gaf aan dat hij deze strijdwijze niet als een ‘plan B’ ziet. Hij kijkt simpelweg hoe de puzzelstukjes het beste in elkaar passen. “Dat heb je niet altijd in een of twee weken voor elkaar. Misschien kan Tadic ook wel ook wel op links spelen, met Steven Bergwijn achter de spits. Je hebt meerdere mogelijkheden. In de tweede helft bij Fortuna vond ik echter dat we het goed deden. Daarbij kijk ik ook naar de rol van Kenneth Taylor op zes en Davy Klaassen die er tussendoor pendelde. Dat neem je allemaal mee.”

Aanbevolen
Schreuder legt uit waarom Brobbey nog geen volledig duel kan spelen

Daarmee lijkt Schreuder voor te sorteren op een basisplaats voor Brobbey in de spits, met Tadic op tien. Ondanks dat de hoofdtrainer het niet volmondig wilde uitspreken, bevestigde hij indirect dat Remko Pasveer zijn plek onder de lat behoudt.

“Remko was voor zijn voor blessure de eerste keuze bij Ajax. Daarna heeft hij er een tijd uitgelegen, maar inmiddels is hij weer fit. Voor de Johan Cruijffschaal had hij pas één wedstrijd gespeeld, dus ik vond het te vroeg om hem er tegen PSV in te zetten. Vorige week heb ik de keuze gemaakt dat wel te doen. We zijn tevreden over dat wat hij brengt.”

Het is duidelijk dat Schreuder lastige keuzes moet maken wanneer iedereen fit is. Dat beaamt de trainer ook, maar hij zegt daar geen moeite mee te hebben. “We hebben enorm veel keuze. Dat is een luxe, maar er kunnen er maar elf op het formulier staan. Als mens achter de trainer is het altijd vervelend om mensen ernaast te zetten. Of het nu een grote naam is of een jonge speler. Maar ik word er niet nerveus van, want het is mijn job.”

Schreuder denkt dat de concurrentie voorin en op het middenveld misschien wel groter is dan vorig jaar. “Als iedereen blijft leveren wat hij moet doen, wordt het soms lastig keuzes te maken. Maar als trainer maak je de keuzes waarvan je denkt dat dit het beste is voor Ajax.”

Check onze podcast over Groningen-thuis, Sánchez en Kaplan!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >