Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schreuder legt uit waarom Brobbey nog geen volledig duel kan spelen

Brian Brobbey bewees tegen Fortuna Sittard eens te meer hoe belangrijk hij kan zijn voor Ajax. De roep om een basisplaats is dan ook groot. Toch kan de spits nog geen volledige wedstrijd spelen. Dat roept vragen op. Alfred Schreuder legt uit waarom er voorzichtig met Brobbey wordt omgegaan.

12 augustus 2022 - 14:51
Brobbeyschreuder800
De club is bezig om Brobbey volledig fit te krijgen. © Pro Shots

Brobbey’s fitheid is eigenlijk al een probleem sinds zijn doorbraak bij Ajax. We horen al bijna twee jaar dat de spits geen negentig minuten kan volmaken. Alfred Schreuder stelt dat blessures en een gebrek aan speelminuten de belangrijkste oorzaken zijn voor de fysieke achterstand van het product uit eigen jeugdopleiding.

“Brian raakte geblesseerd rond de winterstop van seizoen 2020/2021. Daarna werd Sébastien Haller gekocht. Brobbey heeft vervolgens weinig gespeeld. Uiteindelijk maakte hij de keuze om naar RB Leipzig te gaan. Ook daar lukte het niet in de basis te komen, dus liep hij weer tegen een gebrek aan speelminuten aan,” zo legt Schreuder uit op de persbabbel in aanloop naar FC Groningen-thuis.

De trainer stelt dat er sinds Brobbey’s terugkomst bij Ajax ook wat is veranderd in zijn rol. Waar hij vorig seizoen soms noodgedwongen speelde vanwege blessures, daar is hij nu aangewezen als échte nummer negen. Schreuder ziet dat meer speelminuten van positieve invloed zijn op de individuele ontwikkeling van de spits.

Aanbevolen
Schreuders elf: kies jij voor een echte spits tegen FC Groningen?

Toch kan Brobbey tot op heden nog geen volledige wedstrijd spelen. Als hij op dit moment in de basis zou starten, houdt hij het ongeveer een uur vol. De club is daarom bezig hem op te trainen, maar zoiets heeft tijd nodig. “Het zou onlogisch zijn dat Brobbey van 45 minuten naar 90 minuten gaat,” aldus Schreuder.

“Ik vind dat zo’n jongen moet spelen, om het zo langer dan een helft vol te houden,” vervolgt de trainer. “Daarin moet je ook je trainingsintensiteit aanpassen en kijken hoe hij daar uitkomt. Het is een hele explosieve speler, maar je wil ook niet dat hij geblesseerd raakt. Dat is altijd een dunne lijn.”

Check onze podcast over Groningen-thuis, Sánchez en Kaplan!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >