Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Resale-platform Ajax groot succes bij Groningen-thuis

In aanloop naar FC Groningen-thuis (6-1) boden zo’n 3000 seizoenkaarthouders hun kaartje aan via het resale-platform. Alle op deze kaartenmarkt aangeboden kaarten werden verkocht. Ajax is zeer tevreden over de start. Ajax Life sprak erover met commercieel directeur Menno Geelen.

16 augustus 2022 - 13:24
Resale 1200
Alle resale-kaarten voor Groningen-thuis werden verkocht. © AFC Ajax

Na een succesvolle pilot in het voorgaande kampioensseizoen, besloot Ajax door te pakken met het resale-platform. De kaartenmarkt is nu beschikbaar voor alle seizoenkaarthouders en tijdens Ajax’ eerste thuisduel bleek dat supporters er prima raad mee weten. We belden Geelen om eens te vragen naar zijn ervaringen.

Mensen weten het resale-platform goed te vinden, hè?
“Zeker weten, daar zijn we erg blij mee. In deze periode genieten veel mensen nog van hun vakantie en afgelopen zondag bleven wellicht ook mensen thuis wegens de warmte. Alle kaarten die zij via de resale voor Groningen-thuis aanboden, zijn ook verkocht. Daardoor werden zo’n 3000 stoeltjes gevuld die zonder resale waarschijnlijk leeg waren gebleven. Het is hartstikke leuk voor de Ajacieden die er zo toch bij konden zijn. Voor de seizoenkaarthouder die er niet bij kon zijn, is het fijn dat-ie zo een deel van zijn geld terugkreeg. En wij zijn er ook heel blij mee, want we zien het liefst zo min mogelijk lege stoelen.”

Werden op de wedstrijddag zelf ook nog kaarten verkocht?
“Voor Groningen-thuis was er vrije verkoop, dus toen kon iedereen op deze wijze kaarten kopen. De laatste kaarten werden op de ochtend van de wedstrijddag nog aangeboden. Een stel argeloze toeristen meldde zich rond de middag bij de stadionkassa met de vraag of er nog kaarten waren. Normaalgesproken was dat een kansloze vraag. Nu wezen we ze op het resale-platform en ter plekke kochten ze via die weg nog twee kaarten. Het is al heel lang niet voorgekomen dat we mensen op die manier blij hebben gemaakt.”

Kan iedereen altijd voor elk thuisduel terecht op het resale-platform?
“Iedereen kan altijd kaarten kopen, behalve voor wedstrijden waar voor Ajax een clubcard of lidmaatschap bij SV Ajax nodig is. Voor Groningen-thuis was er vrije verkoop en dat zal voor Heerenveen-thuis en Ajax - Cambuur ook zo zijn. Voor andere duels, zoals PSV-thuis, is wel een seizoenkaart, clubcard of lidmaatschap bij SV Ajax nodig. Dat verschilt per wedstrijd.”

Waarom denk je dat het een succes is?
“Het werkt volgens mij goed en vooral simpel. Het is bedoeld om gebruiksvriendelijk te zijn voor zowel koper als verkoper. Met één klik bied je een kaart aan en de koper heeft ook met één klik een kaart gekocht. De verkopende partij krijgt zijn of haar geld een week later op de rekening gestort.”

Had die kaartenmarkt er niet al veel eerder moeten komen?
“Ja, die wens was er altijd, maar we wilden de tijd nemen om een goed werkend systeem te presenteren. We hebben het vorig seizoen goed getest en dat vonden we ook belangrijk. Het kostte Ajax tijd en geld, maar van die investering profiteren we nu met z’n allen. Vorig seizoen kregen supporters in de pilotfase 75 procent van de kaartprijs terug en na gesprekken met onder anderen SV Ajax is dat nu 85 procent geworden.”

Wat anders, hoe veel supporters bestelden dit seizoen een fysieke seizoenkaart?
“Daar koos nagenoeg niemand voor. Het is toch wel opmerkelijk als je ziet hoe weinig mensen een fysieke seizoenkaart hebben besteld. Je hebt het dan over een paar honderd supporters op een aantal van 42.000 seizoenkaarthouders. Vrijwel iedereen koos voor een digitale seizoenkaart, waarmee de kaarten voor thuisduels in de Ajax-app worden ingeladen. Wel bleek de collectorspas populair. Die is echt naar duizenden mensen verstuurd.”

Aanbevolen
Ajax gaat ook komend seizoen werken met resale platform

Hoe werkt het resale-platform?


Je kunt als seizoenkaarthouder per duel jouw kaart via de Ajax-app aanbieden, mocht je niet kunnen. Zodra dit kan, ontvang je daar via de mail bericht over van Ajax. Je krijgt ook bericht als je kaart is verkocht. Het bedrag wordt op het bij de club bekende rekeningnummer gestort, gekoppeld aan jouw Mijn Ajax-account. Lees snel hoe het precies werkt.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >