Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax gaat ook komend seizoen werken met resale platform

Ajax startte vorig seizoen met het testen van een nieuw resale platform. Daarop konden seizoenkaarthouders hun stoeltje aanbieden, in het geval ze niet in de gelegenheid waren een thuisduel te bezoeken. We hebben goed nieuws, want die test krijgt aankomend seizoen een vervolg.

28 juli 2022 - 14:28
Resale2223 800
Volle tribunes, zo zien we het graag! © De Brouwer

De vele lege plekken bij thuiswedstrijden zijn Ajacieden een doorn in het oog. Het bordje uitverkocht hangt aan de poort, maar tóch zien we rode stoeltjes. Het via de Ajax-app kunnen delen van je ticket was al een stap in de goede richting, maar de wens voor een kaartenmarkt bleef.

Zodoende tuigde Ajax vorig seizoen een platform op om in die behoefte te voorzien. Ook aankomend seizoen gaat de club testen met de resale omgeving, om te beginnen met de eerste drie thuisduels. Seizoenkaarthouders in bijna heel het stadion kunnen hun stoel online aanbieden. Zuid 1 is vooralsnog uitgezonderd van deze actie. 

Hoe dit alles in zijn werk gaat? In de Ajax-app zie je naast de optie voor het delen van een ticket ook een resaleknop. Zodra je deze optie selecteert, verdwijnt het mobiele ticket uit je account en wordt de kaart aangeboden op het resale platform. Als jouw kaart is verkocht, ontvang je binnen vijf werkdagen na het thuisduel de retourbetaling. Dit is 85 procent van 1/17e van je seizoenkaartbedrag.

Aanbevolen
Uefa gaat testen met staantribunes bij Europese wedstrijden

Je kunt je kaart tot aan de wedstrijd aanbieden op het resale platform. Wil je toch zelf je kaart gebruiken? Dan kan je jouw aanbod terugtrekken, zolang de kaart nog niet aan een andere Ajacied is verkocht. 

Interesse in het kopen van kaarten via het resale platform? Ga dan naar de ticketshop om het aanbod voor extra kaarten per wedstrijd te bekijken. Ieder eredivisieduel is vanaf ongeveer twee weken voorafgaand aan de wedstrijd beschikbaar. Houd ook vooral de clubkanalen in de gaten voor de start van de verkoop.

Als Supportersvereniging Ajax zijn we blij met het vervolg van het resale platform, want de kans op volle tribunes is daardoor groter. En precies dat is wat we allemaal willen! 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >