Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Lucca trots dat hij hetzelfde shirt als Zlatan mag dragen

Lorenzo Lucca is de eerste Italiaan in de historie die het Ajaxshirt aantrekt. Een bijzonder moment voor hem. De ruim twee meter lange spits spreekt vol bewondering over de illustere aanvallers die hem voorgingen in het wit-rood-wit.

05 augustus 2022 - 00:37
Lucca Ajacied 1200
Lucca gaat met rugnummer 18 spelen. © AFC Ajax

“Dit is een shirt met veel gewicht, want veel kampioenen hebben het gedragen,” vertelt Lucca aan Ajax TV. “Mijn grootste idool is Zlatan Ibrahimovic. Ik heb als kind veel video’s van hem bekeken. Het maakt me trots dat ik een shirt draag, dat hij ook heeft gedragen.”

Daarmee wil de 21-jarige aanvaller overigens niet zeggen dat hij eenzelfde type spits is als de Zweedse superster. “We lijken niet op elkaar. Misschien wel qua postuur, maar Zlatan was een van de beste aanvallers van Europa. Er zijn nog veel aspecten waaraan ik moet werken.”

Het is altijd mooi om je dromen na te jagen en in de voetsporen van een idool te treden. Toch is Lucca vooral zelfbewust en realiseert hij zich dat hij eigenlijk pas net komt kijken. In 2017 voetbalde hij nog bij een amateurclub. Het ontbeert hem vooralsnog aan ervaring op het hoogste niveau. Achtereenvolgens speelde hij voor Vicenza, Palermo en Pisa.

Een laatbloeier? Opgeven heeft hij in ieder geval nooit gedaan. “Dat ligt vooral aan mijn voormalig trainer en aan een oude vriend van mijn vader. Zij hebben mij er altijd van overtuigd dat ik het kon maken als voetballer. Ik ben altijd mijn dromen blijven najagen en heb tot dusverre de doelen behaald die ik aan het begin van een jaar stelde.”

Aanbevolen
Ajax heeft met Lucca gewenst breekijzer binnen

Voor Pisa, dat uitkomt in de Italiaanse Serie B, scoorde hij zes goals in 34 wedstrijden. Op het eerste oog geen duizelingwekkende statistieken, maar toch viel de aanvaller op. Meerdere clubs hadden hem op het oog. Een transfer naar Bologna leek zelfs al in een vergevorderd stadium. Uiteindelijk werd het Ajax.

“Er waren wat buitenlandse clubs geïnteresseerd, dat wist ik. Maar ik kom uit de Serie B en had nooit verwacht dat Ajax voor mij naar Italië zou komen,” vervolgt Lucca. “Ik hoop dat ik het vertrouwen van de club en supporters kan waarmaken. Ik wil graag met goals en assists bijdragen aan overwinningen en prijzen.”

Uiteindelijk is het een win-winsituatie. Ajax huurt Lucca voor een seizoen van Pisa, waarmee Alfred Schreuder zijn gewenste breekijzer binnen heeft. Bevalt de samenwerking, dan kan de aanvaller volgend jaar voor een bedrag rond de tien miljoen euro definitief worden overgenomen. En Lucca zelf? Die geniet.

“Tot voor kort zag ik Ajax altijd op televisie en keek ik naar Dusan Tadic, Antony, Daley Blind en voormalig AS Roma-speler Maarten Stekelenburg. Ik ben blij dat ik de kleedkamer met ze mag delen en mijn bijdrage mag leveren om prijzen te winnen,” besluit hij.

Check onze podcast over Lucca, Sanchez en strijd onder de lat!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >