Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax heeft met Lucca gewenst breekijzer binnen

Ajax wilde een breekijzer achter Brian Brobbey en heeft deze gevonden in Lorenzo Lucca. De Italiaanse spits van Pisa wordt eerst gehuurd, met een optie hem definitief in te lijven.

04 augustus 2022 - 21:30
Luccadef800
Dit zien we graag, Lorenzo, maar dan in Ajaxshirt. © Pro Shots

Alfred Schreuder was de afgelopen weken duidelijk dat een extra aanvaller zeer wenselijk is. “Een targetman. Zo'n type hebben we niet in de selectie. Voor een trainer is het fijn een targetman te hebben, die je kan inbrengen in de laatste fase.”

De trainer voegde daaraan toe dat hij goed met het hoofd moet zijn: “Zeker bij ons, als je de ruimtes ziet waarin we spelen, is het heel fijn om een kopsterke spits erbij te hebben.”

Met de boomlange Lucca (2,01 meter) huurt Ajax dus vooral een targetman, die op lange termijn wellicht eerste spits kan worden. Vandaar dat er met Pisa een optie is afgesproken hem na één seizoen definitief over te nemen.

Aanbevolen
Bergwijn vertelt waarom hij zich inzet voor de voedselbank

In dertig duels in de serie B maakte Lucca zes treffers en was hij goed voor vier assists. Dat is een redelijk gemiddelde, maar zeker niet uitzonderlijk.

De Italiaanse jeugdinternational was ook interessant voor clubs in de Serie A. Zo joeg Bologna al een tijdje op Lucca’s handtekening. Nadat Ajax interesse toonde, gaf Champions Leaguevoetbal waarschijnlijk de doorslag. Of dat direct het podium voor hem wordt, is echter de vraag.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >