Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bergwijn vertelt waarom hij zich inzet voor de voedselbank

Steven Bergwijn (24) is terug in Amsterdam en bij Ajax. Dat was voor ons volop reden om een spervuur aan supportersvragen aan de aanvaller voor te leggen.

04 augustus 2022 - 12:04
Bergwijn 1200
Bergwijn wil niet dat kinderen zonder eten of drinken naar school gaan. © Pro Shots

Het geduld van Bergwijn en supporters werd aardig op de proef gesteld, maar uiteindelijk ging de transfer dan toch door. Voor onze magazine Ajax Life nam de international tijd om ingestuurde vragen van fans te beantwoorden.

Zo wist Jeroen Hesselmans dat Bergwijn zich inzet voor goede doelen. En dan vooral de voedselbank. Maar hoe is dat ontstaan? “Ik doe dit sinds 2018 met mijn vader in Almere en Amsterdam,” vertelt Bergwijn. “We kwamen erachter dat veel kinderen zonder eten naar school gaan. We geven nu maandelijks geld aan de voedselbank om pakketjes te maken voor mensen die dat nodig hebben.”

Bergwijn loopt er niet mee te koop, maar als hij de supportersvraag op zich krijgt afgevuurd, is hij er open over. “Ik had thuis alles wat ik nodig had en wil niet dat kinderen zonder eten of drinken naar school gaan. Ik probeer mijn steentje bij te dragen, maar weet dat ik niet iedereen kan helpen.”

Aanbevolen
Ajax presenteert blauw uitshirt met rode en gouden accenten

Natuurlijk gaat het in ons Vragenvuur ook volop over voetbal, maar supporters willen duidelijk meer weten over de persoon Bergwijn. Zo stuurde Sander Blankestein een vraag over het Engelse avontuur van de Ajacied. Wat heeft Bergwijn – buiten vrienden en familie – het meeste gemist aan Nederland?

“De Albert Heijn, een heerlijk broodje pindakaas, hagelslag, dat soort dingen. Je weet wat je nodig hebt, waar alles ligt. Ik deed zelf mijn boodschappen, maar al die Nederlandse dingen had je in de Tesco in Londen niet.”

Het hele Vragenvuur met Bergwijn lezen? Pak dan snel het nieuwste nummer van magazine Ajax Life erbij, waarin hij uitgebreid verhaalt over zijn ambities, een wit zakdoekje, Abdelhak Nouri, de ideale wedstrijddag en een onhandige uitspraak uit het verleden.

Wil jij ons magazine ook tien keer per seizoen ontvangen en profiteren van andere voordelen van het lidmaatschap? Word dan lid van Supportersvereniging Ajax! Ons magazine is niet te koop in de winkel en wordt alleen verstuurd naar leden van Ajax Life en Ajax Jonge Schare.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >