Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gravenberch, Timber en Rensch schitteren in Ajaxdocu op Prime Video

Het is altijd tof om een uniek kijkje achter de schermen bij Ajax te krijgen. Nog leuker wordt het wanneer de draaiende camera drie Ajacieden een jaar lang intensief heeft gevolgd. Precies dat is het geval bij de documentaire ‘Ajax: Parels van Amsterdam’.

26 augustus 2022 - 09:56
Docu 1200
Dit is een goed stel, hoor! © AFC Ajax

We hebben op de verschillende streamingsplatformen al vele sportdocumentaires voorbij zien komen. Over buitenlandse voetbalclubs, maar ook over bijvoorbeeld FC Utrecht en Feyenoord. Ons eigen cluppie ontbrak nog in dat rijtje, maar daar komt nu verandering in. Ajax heeft een exclusieve documentaire voor Prime Video geproduceerd.

De hoofdrol daarin is weggelegd voor Ryan Gravenberch, Jurriën Timber en Devyne Rensch. Drie spelers uit de eigen jeugd, die allemaal hun opleiding op De Toekomst genoten. Ajacieden met een eigen verhaal, die hun plekkie in de hoofdmacht proberen te veroveren.

Gravenberch maakte inmiddels een fraaie transfer naar Bayern München, Timber is ondertussen een grote meneer in het hart van de defensie en Rensch werkt hard om de vaste opvolger van Noussair Mazraoui te worden. Nou, dan mag je gerust over pareltjes spreken.

De documentaire geeft een bijzonder inkijkje in het leven van de drie Ajacieden. De camera volgde hen een jaar lang, waardoor een verhaal ontstaat met verwachtingen, twijfels, succesmomenten en tegenslagen. Met unieke beelden achter de schermen is te zien wat erbij komt kijken om als jonge speler je plek te verwerven bij het eerste elftal en je vervolgens door te ontwikkelen en succesvol te worden als Ajacied.

Aanbevolen
Schreuders elf: wie laat jij als rechtsbuiten spelen tegen FC Utrecht?

Kortom, precies wat je van een mooie sportdocu mag verwachten. Wij zijn dan ook erg nieuwsgierig naar het resultaat. Commercieel directeur Menno Geelen laat op de website van Ajax weten dat de club al veelvuldig is benaderd door streamingspartijen voor unieke content. Nu was het moment daar om via de eigen media-afdeling in deze behoefte te voorzien.

“De wens iets exclusiefs te maken en te laten zien is altijd aanwezig geweest en nu tot uitvoering gebracht door gericht Ryan, Jurriën en Devyne met camera’s een jaar lang intensief te volgen,” aldus Geelen. “Dat was niet mogelijk zonder hun volledige medewerking, maar ook niet zonder de positieve bijdrage van andere spelers, stafleden en familie en vrienden van het drietal. We zijn alle betrokkenen dan ook dankbaar.”

De documentaire ‘Ajax: Parels van Amsterdam’ is vanaf 7 oktober exclusief te zien bij Prime Video.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >