Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

#ForTheFuture

Ajax gebruikt de slogan #ForTheFuture regelmatig. Heel passend bij de club die de beste jeugdopleiding heeft en waar het jeugdcomplex De Toekomst heet. Of je het nu wel of niet leuk vindt dat de slogan in het Engels is.

11 augustus 2022 - 13:29
Jeugd 1200
De jeugdopleiding is de levensader van Ajax. © AFC Ajax

Ik ben enorm trots op onze jeugd en de trainers die op De Toekomst rondlopen. Jonge talenten werken dagelijks keihard om hun droom waar te maken en door te breken in het betaald voetbal. De jeugdopleiding is de levensader van onze club. Niks is goedkoper dan een jeugdspeler die na sportieve successen voor het einde van zijn contract wordt verkocht.

Daarom pleit ik er ook altijd voor om tien procent van elke transfersom terug te laten vloeien naar de opleiding. Alles om te zorgen dat er weer een nieuwe Johan, Sjaak, Johnny, Matthijs, Abdelhak of Ryan kan worden opgeleid. Ajax moet altijd de beste jeugdopleiding hebben en houden.

De club investeert de komende jaren dan ook enorm in de faciliteiten op en rond De Toekomst. Ook de gemeente doet een enorme duit in het zakje. De Toekomst wordt compleet vernieuwd en binnen enkele jaren verrijst er een nieuwe woonwijk naast het trainingscomplex en de Johan Cruijff Arena. Allemaal goede dingen om de nabije en verre toekomst voor onze club en zijn omgeving te waarborgen. Meer hierover lees je op www.denieuwekern.nl.

Alles om te zorgen dat er weer een nieuwe Johan, Sjaak, Johnny, Matthijs, Abdelhak of Ryan kan worden opgeleid.

Terug naar dat investeren in de jeugd. Natuurlijk zien wij graag die jeugdspelers doorbreken in Ajax 1. Dat dit steeds moeilijker wordt, is ook duidelijk. Het is dan ook fijn om te zien dat Kenneth Taylor en Devyne Rensch nu de kans krijgen. Ook huidige selectiespelers als Davy Klaassen, Jurriën Timber, Brian Brobbey, Jay Gorter, Daley Blind en Maarten Stekelenburg liepen ooit lang of korter rond in de jeugdopleiding.

Het niveau van het eerste elftal ging de afgelopen jaren echter flink omhoog. De buitenlandse concurrentie is enorm. Voor jonkies wordt het steeds lastiger om aan te haken. Toch hoop ik dat onze aankomende talenten altijd de kans blijven krijgen zich te bewijzen.

Als Supportersvereniging Ajax investeren wij ook graag in ‘onze’ jeugd: de Ajax Kids Club! Nergens krijg je meer waar voor je geld als bij een jeugdlidmaatschap van onze vereniging. Daarnaast investeren wij als vereniging ook in ‘jong’ personeel. Stagiaires en vrijwilligers die bij ons werkzaam waren, zijn inmiddels volwaardige collega’s.

We zijn deze week opnieuw voor de komende vier jaar gecertificeerd als erkend leerbedrijf. Een certificaat dat wordt verstrekt door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. Mede hierdoor binden wij niet alleen de ‘oudere’ werknemers, maar ook het aankomende talent.

Natuurlijk gaat het allemaal om Ajax en wat er bij de club gebeurt, maar ook als supportersvereniging zijn wij dus klaar voor de toekomst!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >