Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajacieden duiken massaal op gunstig geprijsde passe-partouts voor CL

Als Ajacieden kunnen we niet wachten op nieuwe magische Champions League-avondjes in de Johan Cruijff Arena. Liefst 32.190 reguliere seizoenkaarthouders kochten gunstig geprijsde passe-partouts, nog zonder te weten wie de drie tegenstanders zijn.

19 augustus 2022 - 11:11
Cl 1200
Kom maar op met die groepsfase! © De Brouwer

We kunnen dus weer rekenen op een volop kolkend stadion bij alle drie de groepswedstrijden. De opponenten worden donderdag 25 augustus bij de loting bekend, maar dat weerhield seizoenkaarthouders niet om massaal een zogeheten ‘blinde passe-partout’ aan te schaffen. Het gaat om Ajax, de tegenstanders zijn van later zorg. Het belangrijkste is zeker te zijn van een plekje bij alle groepsduels.

Fabian Nagtzaam, directeur bestuurder van Supportersvereniging Ajax, is blij dat Ajax de prijzen voor passe-partouts betaalbaar heeft gehouden voor supporters. Dat blijkt uit de verkoopcijfers, maar ook uit de supportersreacties die we lezen over de prijzen.

“De club verdient hiervoor complimenten. Die verdienen de supporters trouwens ook. Uit het grote aantal verkochte passe-partouts blijkt opnieuw hoe trouw zij zijn aan Ajax! Supporters geven in vele gevallen vaak honderden tot duizenden euro’s uit aan hun club. Dus het is fijn dat Ajax de wedstrijdkaarten ook voor Champions League-avonden redelijk betaalbaar houdt.”

“Als supportersvereniging pleiten wij hier ook altijd voor als wij in overleg treden over de prijzen,” vervolgt Nagtzaam. “Ajax is tenslotte van ons allemaal. Een bezoek aan het stadion moet betaalbaar zijn en blijven! De Champions Leagueduels zijn standaard uitverkocht, dus zou Ajax de absolute hoofdprijs kunnen vragen. De club doet dit echter niet. Vergelijk de prijzen maar eens met andere topclubs in Europa.”

Aanbevolen
BMW rijdt Johan Cruijff Arena binnen als nieuwe sponsorauto

Er was vorig seizoen echter veel kritiek op de kaartprijzen. Toch waren de prijzen ook toen redelijk, vindt Nagtzaam. “Je kunt niet in de portemonnee van mensen kijken, maar Ajax is een betaald voetbalorganisatie, dus dat er geld verdiend moet worden met kaartverkoop, lijkt mij evident. De inflatie is gigantisch en alles wordt duurder om ons heen.”

“Nu zien we overal lof voor de club als het gaat om de huidige prijzen, maar deze zijn vergelijkbaar met vorig seizoen. Toen werden er, mede door Corona, alleen losse tickets verkocht met verschillende prijzen per wedstrijd. Toen kon je geen (blinde) passe-partout kopen. Hierdoor betaalde je voor het ene groepsduel meer dan voor het andere. In totaal kwam je echter bijna op hetzelfde bedrag uit.”

“Wij adviseerden Ajax ook toen om de passe-partout te laten terugkeren. We zijn blij dat daar dit seizoen voor seizoenkaarthouders gehoor aan is gegeven. Als SV Ajax blijven wij altijd strijden om onze club voor supporters betaalbaar te houden.”

Aanbevolen
Ajax zegt ‘nee’ tegen bod van 80 miljoen euro op Antony

Nu de passe-partout-verkoop is geweest, richten we onze blik op de losse kaartverkoop voor de Europese avondjes in de Johan Cruijff Arena. Deze start vanaf dinsdag 30 augustus. Meer informatie over de losse kaartverkoop volgt volgens Ajax zodra de tegenstanders en het speelschema bekend zijn.

Als je jouw kans op losse kaarten voor het kampioenenbal wil vergroten, raden we je aan om lid te worden van SV Ajax. Zorg dat je dit zo snel mogelijk regelt, om te zorgen dat jouw Mijn Ajax-account tijdig gereed is om in aanmerking te komen voor kaartjes. 

De mogelijke speeldata voor de groepsfase:
6/7 september en 13/14 september
4/5 oktober en 11/12 oktober
25/26 oktober en 1/2 november

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >