Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Vooral supporters blinken uit in fotoverslag van Ajax - PSV

De Johan Cruijffschaal is voor het tweede jaar op rij aan de neus van Ajax voorbijgegaan. PSV was met 3-5 te sterk, maar het was fijn om de Arena weer vol te zien stromen. De mooiste plaatjes komen terug in ons fotoverslag.

Door Jordy Haak
31 juli 2022 - 10:37
Hoofdfoto Ajax PSV 1200
De fijnste plaatjes komen van de tribunes. © SV Ajax

De strijd tussen Ajax en PSV was als een achtbaanrit, waarbij je gordel net iets steviger moest worden vastgeklikt. We werden van de ene in de andere emotie geslingerd. Van euforie naar teleurstelling, van hernieuwde hoop naar frustratie.

Ajax dartelde in de eerste 35 minuten als een gretige ploeg over het veld. De aanvalspatronen zagen er goed uit, de tegenstander werd klemgezet en Steven Bergwijn scoorde bij zijn officiële debuut een heerlijke goal. Tot vreugde van de Ajacieden in de uitverkochte Johan Cruijff Arena, die op deze zomerse dag goed wit-rood-wit kleurde.

Na de onverwachte gelijkmaker van Guus Til slaagde PSV erin om de zwakke punten van Ajax pijnlijk bloot te leggen. Vijf tegentreffers in één wedstrijd is simpelweg veel te veel. Er is werk aan de winkel.

Toch was het fijn om weer met z’n allen naar het stadion te mogen. Je Ajaxvrienden weer zien na de zomerstop, een biertje vooraf op de Johan Cruijffboulevard en ouderwets zingen en springen op de tribune. Helaas zagen we ook veel te veel bier richting het veld vliegen. Zullen we dit de volgende keer gewoon opdrinken?

De verder goede sfeer zie je terug in ons fotoverslag. De plaatjes zijn geschoten door de fotograaf van SV Ajax en Pro Shots. Ondanks de frustrerende avond kijken we uit naar de volgende. Vorig jaar was het 0-4 in de strijd om de supercup en we weten allemaal hoe het seizoen eindigde.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >