Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Veel liefde voor Ajacied die Rangerfan verraste met Basseyshirt

Ajacied Danique Eijkenboom verblijdde afgelopen week een negenjarige supporter van Rangers FC met het Ajaxshirt van Calvin Bassey. Zijn bijzondere gebaar bracht een lawine aan positieve reacties teweeg. Daar willen we meer over weten!

Door Jordy Haak
26 juli 2022 - 14:41
Bassey Shirt 1200
Jacob is dolbij met het shirt van Bassey. © Twitter JE55GRY

Toen de 22-jarige Danique maandagochtend wakker werd, waren zijn accounts op sociale media ontploft. Het regende vriendschapverzoeken. Het aantal privéberichten dat hij had ontvangen, was nauwelijks te tellen. Dat hij plots in de schijnwerpers staat, heeft alles te maken met een sympathieke actie van de Ajaxsupporter. We bellen hem erover.

Ha Danique, hoe is het ermee?
“Goed, hoor! Ik ben blij verrast met de stortvloed aan liefdevolle berichtjes die ik in de afgelopen dagen heb mogen ontvangen. Het is overweldigend.”

Daar is een hele sympathieke actie aan voorafgegaan. Kun je ons daar iets meer over vertellen?
“Ajax maakte afgelopen woensdag de komst van Calvin Bassey wereldkundig. Vanaf dat moment was zijn shirt ook verkrijgbaar in de Ajax Fanshop. Op Twitter vroeg de club wie dit shirt écht moest hebben. Per toeval stuitte ik op een reactie van Rangerfan Jeff Gray. Hij had een foto van zijn zoontje Jacob geplaatst, die een week eerder net het nieuwe Rangershirt met de naam van Bassey op de rug had gekocht. Heel sneu natuurlijk. Ik heb hem toen gevraagd of hij mij wilde volgen op Twitter, zodat ik hem een privébericht kon sturen.”

Je kende hem dus niet?
“Nee, dat klopt. Het was een intuïtieve actie. We raakten al snel in gesprek over beide clubs. Gray vertelde dat zijn negenjarige zoontje een groot fan is van Bassey. Ze hadden hem zelfs al eens in het echt ontmoet. De kleine man was best overstuur dat zijn favoriete speler wegging. Ik heb Gray toen gevraagd of hij het leuk zou vinden als ik een Ajaxshirtje met de naam van Bassey  erop naar Schotland zou opsturen, om die kleine te verrassen.”

Wat was zijn reactie?
“Hij vond het helemaal super en wilde direct iets terugdoen. Dat hoefde van mij niet per se. Ik vond het gewoon een leuk gebaar en heb het shirt vorige week opgestuurd. Er zijn toen een aantal dagen overheen gegaan. Ik was het eigenlijk bijna alweer vergeten.”

Tot je maandagochtend wakker werd…
“Dat klopt, haha. Het shirt was kennelijk aangekomen in Schotland. Gray heeft mij uitgebreid bedankt op zijn sociale media. De negenjarige Jacob bleek heel blij met het Ajaxshirt. Die berichten zijn viraal gegaan.”

“Ik kreeg volgverzoeken, vriendschapverzoeken en vooral een berg aan liefdevolle berichten. Blijkbaar zijn de Schotten een bijzonder volk in het bedanken van iemand. Het is absurd, want het voelt bijna alsof ik een heldendaad heb verricht. Er waren zelfs mensen die schreven dat ze met tranen in hun ogen stonden, omdat ze het zo’n mooi gebaar vonden. Dat is mijns inziens wat overdreven, maar het is wel leuk te horen dat het gebaar zo wordt gewaardeerd.”

Hoop je Gray en Jacob ook in het echt te gaan ontmoeten?
“Dat zou wel tof zijn. Het droomscenario is dat Ajax en Rangers elkaar treffen in de Champions League. Zij zitten nu in de derde voorronde, dus ze hebben nog wel een weg te gaan. Maar het zou wel mooi zijn om elkaar in Amsterdam of Glasgow te treffen. Ik heb Europees uitrecht en reis de club vaak achterna. Een tripje naar Schotland zie ik wel zitten.”

Tot slot: wat verwacht je zelf eigenlijk van Bassey?
“Ik heb hem alleen in de Europa Leaguefinale tegen Eintracht Frankfurt zien spelen. Dus het is nog wat lastig oordelen, maar qua persoonlijkheid doet hij het heel goed. Ik geniet van zijn grote lach. Het filmpje waarin hij de supporters toespreekt met de woorden ‘Hallo vriendjes en vriendinnetjes’ was ook mooi. Ik denk dat hij net als Lisandro Martínez een beest is, dus mijn eerste gevoel is goed.”

Nu gelijk maar weer even checken of je nog nieuwe berichten uit Schotland hebt ontvangen!
“Haha, ga ik doen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >