Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Feestdag!

1 juli 2022 is een feestdag. Niet omdat het de officiële eerste dag van het nieuwe seizoen is, maar omdat Ajax na tijden weer eens een open training organiseerde. Iets waar Supportersvereniging Ajax al jaren voor pleit om op structurele basis te doen.

01 juli 2022 - 14:02
Blogfeestdag800
Laten we dit vaker en structureel organiseren. © Ajax Life

De training was niet alleen voor iedereen vrij te bezoeken, maar ook op YouTube te volgen. Uiteindelijk keken er meer supporters via het genoemde kanaal, dan dat er aanwezig waren op het sportpark van Quick ’20 in Oldenzaal.

Dit had alles te maken met het tijdstip en de dag waarop de training werd georganiseerd. Kinderen moeten gewoon naar school en ouders/verzorgers naar hun werk. Toch een dik compliment voor de club. Laten we proberen dit vaker en structureel met elkaar te organiseren.

Daarnaast is het feest omdat ‘onze’ Patrick Kluivert 46 jaar is geworden. Ik heb wat met ‘Patje’, zoals zoveel supporters dit hebben. Natuurlijk vanwege zijn puntertje in de gewonnen Champions League-finale en de talloze andere goals die hij maakte, maar zeker ook omdat wij op negen dagen na precies even oud zijn. Negen, een mooi getal…

Op Kluiverts verjaardag waren de huidige Ajacieden ook weer aanraakbaar.

Ik ben dan ook echt opgegroeid met Patrick. We kwamen elkaar regelmatig tegen in de stad, maar natuurlijk zag ik hem vaker als ik langs het trainingsveld stond bij De Meer of tijdens wedstrijden. Een prachtige jongen, ondanks al zijn fouten.

Hij maakt altijd even tijd vrij voor een praatje, een geintje, een foto, of handtekening. Aanraakbaar noemen we dat. Wetend voor wie je het doet als profvoetballer: de supporters. Vanaf het begin zag je dat hij, en daar is dat getal weer, een échte nummer negen was.

Op Kluiverts verjaardag waren de huidige Ajacieden ook weer aanraakbaar, maar miste ik op de training nog wel die echte nummer negen. Gezien het feit dat onze huidige spits richting Dortmund vertrekt, is het geen overbodige luxe om deze positie snel en goed in te vullen, zodat we nog veel meer feestdagen mee gaan maken komend seizoen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >