Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Bramberg dag 3 en 4: onderonsjes met Schreuder en eerste training Bassey

Het trainingskamp van Ajax is in volle gang. Wat vooral opvalt, is hoe Alfred Schreuder iedere dag een andere speler bij zich roept voor een uitgebreid gesprek. Verder letten we natuurlijk op de kersverse aanwinst Calvin Bassey.

21 juli 2022 - 16:09
Dag34 800
Schreuder voert iedere dag gesprekken met spelers. © AFC Ajax

Ook voorafgaand aan de woensdagtraining hebben plukjes supporters zich verzameld bij het trainingsveld. Telkens als er in de verte een fietser wordt gespot, worden de mobieltjes er snel bij gepakt. Je voelt de teleurstelling als het later een verdwaalde toerist blijkt te zijn.

Dan komt er iemand in een blauw Ajaxshirtje aanfietsen. Opvallend genoeg reageren de supporters er nauwelijks op. “Die ken ik niet,” horen we een vader uit een gezin roepen. Als de mountainbiker eenmaal dichterbij is gekomen, ontstaat er toch reuring. “Oh wacht, dat is Richard Witschge!” Vrouwlief kan er wel om lachen: “Tsss, nepfan…” 

Gerry Hamstra is intussen aangeschoven bij een groepje media, om te vertellen over Bassey, Brian Brobbey, Francisco Conceição en alle andere transfers. Op de achtergrond horen we Antony een paar keer op zijn beste Nederlands wat schreeuwen. ‘Michael, alsjebliefie’ naar Reiziger en ‘Bergaaauuus, kom op’ naar Steven Berghuis.

Wat verder opvalt, is dat Schreuder aan het eind van iedere training een onderonsje heeft met iemand anders. Maandag was dat Dusan Tadic, dinsdag Edson Álvarez en woensdag Devyne Rensch. Een dag later is Sean Klaiber aan de beurt, terwijl inmiddels ook aanwinst Bassey is aangesloten bij de groep.

‘Kenneth is tweebenig, toch? Weet hij wel wat links en rechts is?’

De Nigeriaans international arriveert als eerste op de donderdagtraining. In het echt ziet hij er net zo groot en sterk uit als op foto’s. Verder is het een rustige jongen, die met Mohammed Kudus en Mohamed Daramy gelijk spelers opzoekt met Afrikaanse roots. Volgens Hamstra moet Bassey de club gelijk van een kwaliteitsinjectie voorzien.

Terwijl Bassey rustig went aan zijn nieuwe omgeving, zijn Davy Klaassen en Daley Blind elkaar constant aan het uitdagen. Dit alles gebeurt tijdens de warming-up waarbij er zo hoog mogelijk moet worden gesprongen op één been. “Nee man, ik kwam veel hoger,” gevolgd door: “Ja, maar Kenneth begon met zijn linkerbeen.” En daarna: “Hij is tweebenig, toch? Weet hij wel wat links en rechts is?”

Ondertussen zien we dat Nico Tagliafico apart traint. Hij lijkt oprecht last te hebben van zijn voet, maar met zijn aanstaande vertrek naar Olympique Lyon, kan dat ook zomaar een dekmantel zijn. Álvarez sloeg eveneens het einde van de training over. Hij keek met een zak ijs op zijn knie toe vanaf de zijlijn, terwijl ook Jay Gorter ontbrak. 

Tot zover een update vanuit Bramberg. Vrijdag meer!

Luister naar onze podcast over trainingskamp en transfers!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >