Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax zwicht voor megabod Manchester United op Martínez

Pfoe, ja, nou... Het zat er wel aan te komen, hè? Lisandro Martínez vervolgt zijn loopbaan bij Manchester United. De club van trainer Erik ten Hag betaalt ruim 57 miljoen euro voor de laatste Ajacied van het Jaar. Het bedrag kan via bonussen oplopen naar een dikke 67 miljoen.

17 juli 2022 - 16:05
Martinez 1200
Ja, meer dan vijftig, euh zestig, miljoen dus inderdaad... © De Brouwer

Elke dag kregen we via alle transfergoeroes op internet mee hoe Manchester United en Arsenal streden om de handtekening van Martínez. Om en om zouden ze steeds wat meer bieden. Of alle berichtgeving nu waar was of niet, feit is dat elke Ajacied wel aanvoelde dat we een hele goede verdediger zouden kwijtraken.

Manchester United legt dan ook een flink pak geld neer voor Martínez, die een contract tot de zomer van 2027 tekent in Engeland. Een dusdanig bedrag dat Ajax – zoals dat vaak wordt gezegd – niet kon weigeren. Precies daarover lopen de discussies onder supporters nog wel eens uiteen. Los van de enorme transfersom, zien nieuwe Argentijnse talenten dat Amsterdam een mooie springplank naar een topcompetitie als de Premier League kan zijn. Van dat beeld profiteert Ajax op zeker moment ook weer.

In 2019 verruilde Martínez zijn club Defensa y Justicia voor een avontuur in Amsterdam. Destijds werd ‘slechts’ zeven miljoen euro voor hem betaald. Dat bedrag wordt door Manchester United nu verveelvoudigd. Bij Ajax werd hij aanvankelijk gehaald als linksachter, maar we zagen hem vooral als centrale verdediger en controlerende middenvelder aan het werk. In de eerste helft van seizoen 2020/2021 zat hij veelal op de bank, maar hij vocht zich terug. En goed ook.

Aanbevolen
Martínez vindt vergelijking met een ‘slagerij’ niet helemaal kloppen!

Pfoe, wat bleek de combinatie Jurriën Timber-Martínez een fijne. Als de twee speelden, kwam er maar sporadisch een muisje door. We hadden het Schreuder volop gegund dat hij komend seizoen met het sterke centrale duo aan de slag kon, maar het loopt anders. We zijn benieuwd of Calvin Bassey de leegte van Martínez kan opvullen.

Als speler in wit-rood-wit legde Martínez beslag op vier prijzen: tweemaal werd hij kampioen, eenmaal won hij de KNVB-beker en hij mocht ook een keertje met de Johan Cruijffschaal zwaaien. Zijn grinta leverde hem de bijnaam ‘Slagerij Martínez’ op. Dat vond hij eervol, maar gelijktijdig ook niet helemaal gepast. Hij vond zichzelf meer dan alleen een schoffelaar. En daar had hij gelijk in.

Martínez werd afgelopen seizoen door de bezoekers van ajaxlife.nl verkozen tot Ajacied van het Jaar. Dat vond hij enorm eervol. Hij dacht wel te weten waarom supporters zo vaak op hem stemden. “Ik denk dat het komt omdat ik mijn wedstrijden speel alsof het finales zijn. Ik probeer altijd mijn niveau te halen en geef altijd alles. Of het nou Champions League of eredivisie is.”

“Ik denk dat fans dat goed kunnen waarderen,” verklaarde de Argentijn eerder tegenover Ajax Life. “Ik vlieg er altijd in en dan ontstaat die wisselwerking als vanzelf. Supporters, heel erg bedankt!”

Jij ook bedankt, Lisandro. Het ga je goed in Manchester. 

Aanbevolen
Gracias, Lisandro!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >