Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Gracias, Lisandro!

Op de rechterarm van Lisandro Martínez staat een fraaie tatoeage van een leeuw. Het krachtige beeld herinnert hem eraan altijd te blijven strijden. Op en buiten het veld. Door die eigenschap groeide de Argentijn uit tot een publiekslieveling. Na drie seizoenen verlaat hij de Johan Cruijff Arena als Ajacied van het Jaar.

17 juli 2022 - 16:25
Gracias Martinez 1200
Over passie gesproken! © Pro Shots

Week in, week uit stond hij met de borst vooruit in het veld. De mouwen opgestroopt, het mes tussen de tanden. Champions League of eredivisie? Voor Martínez maakte het weinig verschil. Zijn vuur doofde nooit en steevast toonde hij de passie van een absolute winnaar.

“Ik speel al mijn wedstrijden alsof het finales zijn, probeer altijd mijn niveau te halen en geef altijd alles. Dat kunnen de supporters denk ik goed waarderen,” zei de veelzijdige verdediger onlangs tegen Ajax Life over zijn uitverkiezing tot Ajacied van het Jaar.

Het is de spijker op zijn kop. Dat Ajax afgelopen seizoen tot de winterstop slechts twee tegentreffers incasseerde, had de ploeg mede te danken aan de Argentijnse grinta van Martínez. Die onverzettelijkheid leverde hem in Amsterdam al eerder de bijnaam ‘Slagerij Martínez’ op.

Jij beet je vast in iedere tegenstander en combineerde dat met een prima techniek.

Een geuzennaam die bij de verdediger zelf een glimlach op het gezicht deed verschijnen, al voegde hij daar direct aan toe dat hij de vergelijking met een slagerij niet helemaal vond kloppen. “Ik moet het ook van mijn techniek hebben en zal een tegenstander nooit bewust blesseren. In Argentinië noemden ze me de pitbull. Dat dekt mijn speelstijl beter.”

Je hebt helemaal gelijk, Licha. Het zijn woorden waar we ons alleen maar bij kunnen aansluiten. Jij beet je vast in iedere tegenstander en combineerde dat met een prima techniek. De vechtmentaliteit kreeg je er in je geboorteland met de paplepel ingegoten. Nu wacht een nieuw avontuur bij Manchester United, waarbij de vaste transfersom van 57 miljoen euro bevestigt dat jouw kwaliteiten in heel Europa zijn opgevallen.

Amigo, we gaan je missen, maar wensen je ook onwijs veel succes in de Premier League. Natuurlijk ben je veel meer dan alleen een terriër, maar zie het vooral als een groot compliment wanneer ze je in Engeland de geuzennaam ‘Butchery Martínez’ geven. Gracias!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >