Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax laat oog vallen op Italiaanse ‘reus’ Lucca

Een Italiaanse reus in de spits bij Ajax? Het zou zomaar kunnen, want de Amsterdammers hebben hun oog laten vallen op de ruim twee meter lange Lorenzo Lucca.

29 juli 2022 - 12:39
Lucca 1200
Wordt Lucca het breekijzer van Ajax? © Pro Shots

Wie? Bij ons ging ook niet direct een belletje rinkelen. Lucca is momenteel de spits van de club Pisa, die uitkomt in de Italiaanse Serie B. Hij scoorde zes goals in 34 wedstrijden. Dat zijn niet bepaald duizelingwekkende cijfers, maar met zijn lengte kan hij wel als stormram fungeren. En laat precies dat een nadrukkelijke wens zijn van Alfred Schreuder.

De hoofdcoach heeft in de voorhoede al de beschikking over een aardig wapenarsenaal, maar wil graag nog een ‘breekijzer’ aan zijn selectie toevoegen. Als we de huidige berichten uit Italië mogen geloven, is Lucca daarvoor de belangrijkste gegadigde. Op het lijstje van Ajax staan volgens De Telegraaf wel tien mogelijke centrumspitsen, maar veel opties vielen af vanwege de transfersom of hoge salariseisen.

Aanbevolen
Ajax verlengt met Salah-Eddine en voorkomt nieuw Brobbey-scenario

Bij Lucca aast het duo Gerry Hamstra-Klaas Jan Huntelaar op een huurdeal, met optie tot koop. Volgens Voetbal International bedraagt de transfersom in dat laatste geval elf à twaalf miljoen euro. Als de boomlange aanvaller daadwerkelijk naar Amsterdam komt, kun je dat gerust een gokje noemen. Lucca heeft namelijk nog geen ervaring op het hoogste niveau. Eerder voetbalde hij bij Vicenza en Palermo.

Daarnaast is hij Italiaans jeugdinternational en lijkt het met zijn enthousiasme wel goed te zitten. In de media lezen we dat Lucca een transfer naar Ajax als een droom omschrijft. Hij wil dolgraag spelen in de Champions League en in de voetsporen treden van mannen als Zlatan Ibrahimovic en Luis Suárez.

De naam van Lucca kwam voor ons als een konijn uit de hoge hoed, maar de ontwikkelingen lijken elkaar vrijdag in rap tempo op te volgen. Dat wordt filmpjes doorspitten op YouTube en artikeltjes Googelen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Check onze podcast over transfergekte en strijd om Johan Cruijffschaal!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >