Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax haalt Conceição binnen als toekomstige opvolger Antony

Hoewel Ajax geen trek heeft in een zomerse transfer van Antony, heeft de club al wel zijn beoogde opvolger binnengehengeld. Francisco Conceição komt over van FC Porto en tekent in Amsterdam een vijfjarig contract.

21 juli 2022 - 20:01
Conceiçãotransfer800 (1)
Conceição speelde vijftig duels voor FC Porto. © Pro Shots

Ajax legt een gelimiteerde transfersom van vijf miljoen euro neer voor de negentienjarige Portugees. Conceição speelde in totaal vijftig duels voor FC Porto, waarin hij – voornamelijk als invaller – drie keer scoorde en vijf assists gaf. In 2021 werd hij onder zijn vader en coach de op een na jongste debutant ooit van FC Porto.

Conceição – met Chico als bijnaam – moet in Amsterdam de opvolger van Antony worden. Ajax wil de Braziliaan deze zomer niet laten gaan, maar weet ook dat de aanvaller ooit een deurtje verder wil kijken. Totdat het zover is, moet Conceição in de schaduw van Antony worden klaargestoomd voor de basis. Het is een inmiddels bekend scenario.

Conceição gaat bij Ajax spelen met rugnummer 35. Hij is de vierde aanwinst van Ajax deze transferzomer. Brian Brobbey zette vrijdag als vijfde zijn krabbel onder een contract in Amsterdam. Zo heeft de club toch weer een flink aantal nieuwe spelers binnen.

We zijn benieuwd!

Aanbevolen
Ajax wil Antony niet laten gaan en kijkt naar extra spits

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >