Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Omsmelten van schaal levert Ajax ‘Oscar voor creativiteit’ op

Ajax sloot het seizoen af met het landskampioenschap, maar valt ook nu nog in de prijzen. De club won een leeuw bij de Cannes Lions, voor de unieke actie rond het omsmelten van de kampioensschaal in seizoen 2020/2021.

23 juni 2022 - 20:24
Canneslions800
Dit blijft een bijzondere actie. © AFC Ajax

De prijs wordt deze week uitgereikt tijdens het Cannes Lions International Festival of Creativity, een wereldwijd evenement voor mensen die werken in creatieve communicatie en reclame. De ‘leeuwen’ die tijdens dit evenement worden uitgereikt, worden in de marketingwereld gezien als de mooiste en belangrijkste prijzen die er te winnen vallen. 

Ajax wordt in de categorie PR beloond voor de actie ‘Piece of Ajax’, waarbij de club de schaal uit seizoen 2020/2021 liet omsmelten tot ruim 40.000 kampioensterren, speciaal voor de seizoenkaarthouders. Een unieke actie, waarmee nu dus de ‘Oscar voor creativiteit’ wordt gewonnen. 

Menno Geelen, commercieel directeur bij Ajax, laat op het eigen clubhuis weten in zijn nopjes te zijn met de uitverkiezing. “We zijn enorm blij dat we onze meest recente schaal in aanwezigheid van onze fans konden ontvangen. We kijken nu alweer uit naar het volgende zilverwerk wat we hopen te behalen op het veld. Maar we zijn ook onverminderd trots op de wereldwijde waardering voor ons creatieve werk buiten het veld, met deze leeuw voor Piece of Ajax in het bijzonder.”

Aanbevolen
Kijktip: Klaassen en Blind voortvluchtig in Het Jachtseizoen

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >