Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Nieuwe Ajaxshirts tegen afspraken in al verkocht

Ajax had in de laatste uitwedstrijd van het afgelopen kampioensseizoen graag in de nieuwe uitshirts gespeeld. Door die plannen ging een streep wegens leveringsproblemen bij Adidas. Het shirt is echter al wel op diverse plekken te koop… Hoe kan dat?

06 juni 2022 - 19:26
Fanshop 1200
De nieuwe uitshirts hadden hier eigenlijk al moeten hangen. © De Brouwer

Op sociale media zien we het thuis- én uitshirt voor seizoen 2022/2023 regelmatig voorbijschieten. De tenues gaan in verschillende landen namelijk al over de toonbank, terwijl Ajax de shirts nog niet eens officieel heeft kunnen presenteren… Dat is natuurlijk niet zoals het hoort te gaan.

Bij Ajax balen ze logischerwijs als een stekker, maar veel valt er op dit moment niet aan te doen. Zo had Ajax de uitshirts zelf ook al graag gelanceerd en verkocht, maar de club zit noodgedwongen in de wachtkamer.

Aanbevolen
Ajax tegen Vitesse niet in nieuwe uitshirt door leveringsproblemen Adidas

Het was al duidelijk dat Adidas de leveringen momenteel niet op orde heeft. De ernstige vertragingen bij de kledingsponsor worden mede mogelijk gemaakt door de lange coronaperiode, maar het is wrang dat sommige andere winkels de shirts al wél binnen hebben en bovendien tegen de afspraken in verkopen. Adidas schijnt er bovenop te zitten, maar ja, hou het nog maar eens tegen.

De sponsor met de drie strepen had de shirts sowieso niet aan derde partijen mogen leveren op het moment dat Ajax de leveringen zelf überhaupt nog niet binnen heeft. Het is echter wel gebeurd en dus zien we mensen vrolijk op sociale media poseren in het nieuwe uitshirt. Het zorgt wel voor een aardige ‘buzz’, maar toch had het anders gemoeten.

Ajax hoopt vanzelfsprekend dat de nieuwe shirts zo snel mogelijk arriveren. Vanuit verschillende hoeken horen we dat het nieuwe thuisshirt deze maand nog wordt gepresenteerd. Het uitshirt is een maand later aan de beurt.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >