Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Arsenal begint steeds venijniger aan Martínez te trekken...

Een beetje Ajaxsupporter wil Lisandro Martínez niet kwijt. De club wil de Ajacied van afgelopen jaar ook zeker niet laten gaan. De vraag is in hoeverre Arsenal daar een boodschap aan heeft en hoe sterk ze bij Ajax in de schoenen staan.

27 juni 2022 - 15:45
Martinez 1200
Blijft het bij blaffen of bijt Arsenal keihard door voor Martínez? © Pro Shots

Als we De Telegraaf mogen geloven, heeft Arsenal een concreet bod van veertig miljoen euro, inclusief bonussen, voor Martínez op tafel gelegd. Eerder lazen we al dat Ajax een vast bedrag van vijftig miljoen euro wil hebben. Het gat tussen vraag en aanbod is dus helemaal niet meer zo groot. Daarnaast is 1 september nog heel ver weg.

Wanneer gaan de panelen schuiven? Wat wordt het kantelpunt waarop Ajax stelt een bod simpelweg niet meer te kunnen weigeren? En waarom zou je een bod eigenlijk niet kunnen weigeren? Als je overstag gaat, wat kun je dan terughalen? En hoe werkt het door in de selectie als de Argentijnse verdediger tóch vertrekt? En wat betekent dat voor de clubambities?

Allemaal vragen waar nu nog niemand echt het antwoord op kan geven. Ajax roept op voorhand heel hard dat het Martínez, Antony en Jurriën Timber niet wil verkopen, maar alles heeft zijn prijs. Het spel is in ieder geval op de spreekwoordelijke wagen. We zijn nieuwsgierig in welke storm Gerry Hamstra en Klaas Jan Huntelaar terecht komen en waar in de haven het schip uiteindelijk wordt aangemeerd. En in welke conditie.

Aanbevolen
Ajax! Doe iets! Koop wat! Of juist niet?

We lezen al een aantal weken dat Arsenal in de markt is voor Martínez. Een eerste bod van 25 miljoen euro werd nog lachend terzijde geschoven, maar de Engelsen blijken snel te kunnen bijschuiven. Ajax roept nu nog heel hard ‘nee’, maar als de Londense club echt gaat doorbijten, dan is nog maar de vraag hoe hard men de poot in de Johan Cruijff Arena stijf weet te houden.

Staat Arsenal in het rijtje droomclubs van Martínez? Daar had de verdediger in april dit jaar in ons magazine Ajax Life geen antwoord op. “Toen ik jong was, droomde ik ervan in de beste elftallen ter wereld te spelen. Vanaf het moment dat ik als prof van Argentinië naar Europa ging, naar Ajax, heb ik die droom eigenlijk niet meer en ben ik veel meer met dit moment in mijn carrière bezig dan met wat eventueel later kan komen.”

‘Later’ kan ineens heel snel ‘nu’ worden. En uiteindelijk is alles te koop. Zo werkt het in heel het leven en dus ook in de grote boze voetbalwereld. Dat kunnen we niet leuk vinden, maar de werkelijkheid is niet altijd leuk. Arsenal krijgt vooralsnog keihard ‘no’ te horen en bepaalt zelf wanneer dat alsnog ‘yes’ wordt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >