Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax en AZ bereiken akkoord over transfer van Wijndal

Owen Wijndal (22) wordt een dezer dagen gepresenteerd als nieuwe speler van Ajax. De linksback ondergaat spoedig een medische keuring en als dat allemaal goed verloopt, dan staat niets een definitieve overgang meer in de weg.

30 juni 2022 - 18:34
Wijndal 1200
Wijndal heeft zijn toptransfer naar Ajax te pakken. © Pro Shots

Dit alles lezen we bij De Telegraaf. De krant weet dat Wijndal – als de laatste plooien tussen beide clubs zijn gladgestreken – een contract voor vijf seizoenen ondertekent in de Johan Cruijff Arena. Ajax maakt een bedrag van tien miljoen euro over naar AZ.

Het wekt uiteindelijk geen verbazing dat Ajax bij Wijndal is uitgekomen. Eerder liet zowel Erik ten Hag als Marc Overmars zich positief uit over de verdediger. Dit is wat de toenmalige trainer daar in maart nog over vertelde tijdens een persconferentie: “Wijndal zit bij de selectie van Oranje. Dan heb je de kwaliteiten voor een topclub. En ja, hij staat al een tijdje op ons lijstje.”

En ook Overmars stak mei vorig jaar al niet onder stoelen of banken dat hij de linksback een buitengewoon interessante optie voor Ajax vond. Zeker omdat Nico Tagliafico toen al op weg naar de uitgang leek.

Aanbevolen
Het alarmbelletje na de simpele oefenpot tegen Meppen

“Ik kan niet ontkennen dat dit voor ons een hele goede speler zou zijn,” reageerde Overmars destijds op het vraagstuk Wijndal. “Een jonge jongen, Nederlander en beginnend international. Beginnend, want anders gaat AZ weer heel hoog in de boom zitten. Ik denk dat ik wel zaken kan doen in Alkmaar. Maar of ik dat doe, is een tweede.”

Nou ja, Overmars deed dus geen zaken in Alkmaar en we weten allemaal waarom. Het neemt niet weg dat de komst van in Zaandam geboren en door AZ opgeleide Wijndal nu dan tóch wordt beklonken. Dat wapenfeit mogen we op het conto van het duo Gerry Hamstra en Klaas Jan Huntelaar schrijven.

Wijndal speelde 142 wedstrijden voor het eerste elftal van AZ en mag nu snel in Amsterdam laten zien dat wat hij waard is.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >