Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Prijsvraag

Win de biografie over het indringende leven van Salo Muller

Het seizoen is voorbij en de vakantieperiode is in aantocht. In deze voetballuwe periode helpen we je graag alsnog aan je dagelijkse dosis Ajax. Bijvoorbeeld met een interessante prijsvraag. Je maakt kans op de indrukwekkende biografie van Salo Muller.

25 mei 2022 - 08:44
Salo Muller 1200
Muller werkte samen met vele Ajacieden, zoals Piet Keizer. © SV Ajax/Guus de Jong

Zeker voor de oudere Ajacieden onder ons is Salo Muller geen onbekende naam. De inmiddels 86-jarige Muller staat immers bekend als een pionier op het gebied van sportfysiotherapie en leverde kundig werk in de gouden jaren van Ajax. ‘Salo, Salo, Salo,’ klonk het steevast vanaf de tribunes, wanneer een geblesseerde Ajacied moest worden opgelapt en de geliefde fysiotherapeut het veld in sprintte. 

Deze biografie omvat echter zijn hele leven. Dat verhaal maakt indruk. We gaan namelijk terug naar de oorlogsjaren en lezen hoe de zesjarige Salo na een razzia op wrede wijze wordt gescheiden van zijn ouders. Een overlevingstocht voert hem langs negen onderduikadressen, terwijl hij niet weet dat zijn joodse ouders in 1943 in massavernietigingskamp Auschwitz zijn vermoord.

Aanbevolen
Dit moet je weten over het verlengen van je seizoenkaart!

Een aangrijpend verhaal. Bewonderenswaardig, imponerend en inspirerend tegelijk. Ondanks de traumatische oorlogservaringen weet Muller zijn leven knap vorm te geven. Op 22-jarige leeftijd begint hij aan zijn carrière als fysiotherapeut bij Ajax, waar hij samenwerkt met grootheden als Johan Cruijff en Rinus Michels. In zijn eigen praktijk behandelt hij later nog vele topsporters en (inter)nationale beroemdheden.

Al deze aspecten komen aan bod in deze biografie over Muller. Net als zijn strijd met de Nederlandse en Duitse spoorwegen, om een compensatieregeling voor joodse oorlogsslachtoffers af te dwingen. Het naslagwerk is geschreven door Vanessa de Gaay Fortman en Rob Willemse. Een inspirerend verhaal en voor ons Ajacieden zijn de hoofdstukken over zijn tijd bij de Amsterdamse club eveneens heel interessant.

Kortom, uitstekend leesvoer voor de zomermaanden. Wij mogen vijf exemplaren van de biografie Salo Muller weggeven. Wat je daarvoor moet doen? Het juiste antwoord geven op onderstaande prijsvraag. Leden van Ajax Life hebben daarvoor de tijd tot en met dinsdag 31 mei. De winnaars ontvangen daarna bericht. Succes!

Prijsvraag: hoeveel jaar was Salo Muller als fysiotherapeut aan Ajax verbonden?

Wil je ook meedoen aan prijsvragen en evenementen van Supportersvereniging Ajax? Sluit je dan aan!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >