Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dit moet je weten over het verlengen van je seizoenkaart!

We komen langzaam uit onze kampioensroes en de eerste vakantieplannen worden gemaakt, maar stiekem denken we ook alweer aan volgend seizoen. Aan een vernieuwd Ajax en een wederom kolkende Johan Cruijff Arena. Het is dus hoog tijd om je seizoenkaart te verlengen.

24 mei 2022 - 10:32
Scc Verlengen 1200
We genieten enorm van wit-rood-witte tribunes! © De Brouwer

Na anderhalf jaar vol corona-ellende voelde het verdraaid lekker om in het afgelopen seizoen weer het overgrote deel van de wedstrijden bij te wonen. Het veroveren van de landstitel was de spreekwoordelijke kers op de taart. Dat smaakt naar meer. Tijd dus om in actie in te komen!

Lichte prijsverhoging
Seizoenkaarthouders kunnen vanaf dinsdag 24 mei terecht in de ticketshop van Ajax om hun seizoenkaart te verlengen. Zij hebben tot 1 juli de tijd om zich opnieuw te verzekeren van hun eigen plekkie. Het is daarbij goed om te weten dat de prijzen licht stijgen. In de afgelopen twee jaar heeft Ajax de prijzen van de seizoenkaarten bevroren, maar gezien het hoge actuele inflatiepercentage voert de club ditmaal een prijsverhoging van vijf procent door.

Een prijsstijging die in ieder geval een stuk lager ligt dan de huidige inflatie van ruim negen procent. De voordelen, zoals tien procent korting in de Ajax Fanshop en voorrang bij kaartverkoop voor Europese wedstrijden en KNVB-bekerduels, blijven uiteraard gewoon van kracht.

Resale platform
Tijdens de laatste thuiswedstrijden van het afgelopen seizoen is Ajax begonnen met het testen van een nieuw resale platform, in de volksmond beter bekend als een kaartenmarkt. De resultaten daarvan zijn positief, waardoor het vanaf het nieuwe seizoen definitief mogelijk is om je stoeltje door te verkopen, als je zelf een keer niet naar de wedstrijd kan.

Zo kun je op een legale en betrouwbare manier je ticket doorverkopen via de Ajax-app. Een ideale oplossing in het geval je een keer andere verplichtingen hebt en er niemand in je eigen omgeving in de gelegenheid is om je kaartje over te nemen.

Aanbevolen
Huntelaar moet ook op transfermarkt met scherp schieten

Fysieke kaart
Ondanks dat het gebruik van de Ajax-app vele voordelen biedt, spraken veel supporters de wens uit graag nog gebruik te maken van een fysieke seizoenkaart. Liefhebbers hiervan krijgen in het nieuwe seizoen de mogelijkheid om tegen betaling van 12,50 euro een fysieke pas te ontvangen.

Met deze seizoenkaart kun je vanzelfsprekend het stadion betreden, maar geen tickets online delen of doorverkopen. De fysieke pas werkt alleen bij eredivisiewedstrijden. Kaarten voor Europese duels en KNVB-bekerwedstrijden worden nog steeds als mobiele tickets verstrekt in de Ajax-app.

Wil je de pas ontvangen, maar ook gebruik blijven maken van de kaarten in de Ajax-app? Dan kun je kiezen voor de optie ‘digitale seizoenkaart + collectors pas’. Voor deze pas betaal je 5 euro. Let op: je kunt niet met de collectors pas het stadion betreden. Deze dient slechts als collectors item. 

Verplaatsing en nieuwe seizoenkaarten
Het is voor seizoenkaarthouders vooralsnog niet mogelijk om te verplaatsen of een extra seizoenkaart bij te kopen. Ook worden er nog geen nieuwe seizoenkaarten verkocht. Na de verlengperiode gaat Ajax de situatie opnieuw bekijken. Wil je bericht ontvangen als er eventueel nieuwe seizoenkaarten in de verkoop gaan? Laat dan hier weten dat je interesse hebt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >